To sta 2 živili, ki ju Nikola Tesla nikoli ni užival in tukaj je razlog zakaj!

13. 5. 2024
Deli
To sta 2 živili, ki ju Nikola Tesla nikoli ni užival in tukaj je razlog zakaj! (foto: Profimedia)
Profimedia

Nikola Tesla je bil znan po svojem unikatnem pristopu ne samo do znanosti, ampak tudi do prehranjevanja.

Prehrana Nikole Tesle je bila skrbno izbrana in zasnovana tako, da podpira njegovo zdravje in delovno zmogljivost. Tukaj so nekatere njegove najljubše jedi:

Zelenjava in juhe: Tesla je imel rad preproste jedi. V njegovem obroku so pogosto bile prisotne različne vrste juh in sveža zelenjava, med katero je še posebej rad izbiral zelje, cvetačo in repo.

Med in sadje: Za sladkanje je uporabljal med in užival v različnem sadju, predvsem v jabolkih. Sadje je bilo pomemben del njegove prehrane, saj je verjel, da mu daje potrebne vitamine in energijo.

Mlečni izdelki: Kljub temu da je jedel pretežno rastlinsko hrano, je občasno vključil v svojo prehrano tudi mlečne izdelke, ki so mu zagotavljali dodaten vir beljakovin.

Meso in ribe: Meso in ribe niso bile pogosto na njegovem jedilniku, ko pa so bile, je izbiral lažje proteine, kot so piščanec, telečje meso ali ribe. Tesla je imel posebej rad krompir, ki ga je pogosto vključeval v svoje obroke.

Celostni pristop k prehrani: Tesla je zelo pazil, da njegova hrana ni vsebovala sestavin, ki povzročajo kislost v telesu, kot so grah in fižol. Namesto tega je poudarjal uživanje velike količine zelenjave in je jedel samo dvakrat na dan, da je ohranil svoje telesno in umsko zdravje.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk