V singapurskem hotelu Capella, kjer sta se danes na zgodovinskem vrhu sestala ameriški predsednik Donald Trump in severnokorejski voditelj Kim Jong-un, so za pomembna gosta pripravili meni z zahodnimi, korejskimi, kitajskimi in malajskimi jedmi.
Glede na jedilni list, ki ga je objavila Bela hiša, sta imela za predjed na izbiro koktajl z rakci in avokadovo solato, malajski kerabu z zelenim mangom, prelivom iz meda in limete ter svežo hobotnico in korejsko jed oiseon (polnjena kumara).
Široka izbira priča o velikih kulturnih razlikah med delegacijama, verjetno pa tudi o okusu voditeljev. Trump velja za zelo izbirčnega in nepustolovskega jedca, ki najbolj uživa v hamburgerjih in dobro pečenih zrezkih.
Zato bi za drugi hod verjetno izbral goveja rebrca z gratiniranim krompirjem in soparjenim brokolijem ter omako iz rdečega vina. S Kimom sta imela na voljo tudi kitajsko kombinacijo sladke in kisle hrustljave svinjine ter yangzhouskega pečenega riža z domačo čilijevo omako.
Če je Kim slučajno tako izbirčen kot Trump, bi se lahko odločil za korejsko jed Daegu jorim - v sojini omaki dušeno polenovko z redkvijo in azijsko zelenjavo.
Za konec sta se lahko posladkala z vaniljinim sladoledom z višnjevim prelivom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Medtem na Twitterju!
Šalam na račun Trumpa kar ni konec ...
I can't get enough food based Trumps. Have you seen a better one?#TrumpKimSummit pic.twitter.com/gafy3sBlc4
— TheLuckyHeron (@LuckyHeronSay) June 7, 2018
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču