To sta danes jedla Donald Trump in Kim Jong-un!

To sta danes jedla Donald Trump in Kim Jong-un! (foto: profimedia) profimedia
12. 6. 2018

V singapurskem hotelu Capella, kjer sta se danes na zgodovinskem vrhu sestala ameriški predsednik Donald Trump in severnokorejski voditelj Kim Jong-un, so za pomembna gosta pripravili meni z zahodnimi, korejskimi, kitajskimi in malajskimi jedmi.

Glede na jedilni list, ki ga je objavila Bela hiša, sta imela za predjed na izbiro koktajl z rakci in avokadovo solato, malajski kerabu z zelenim mangom, prelivom iz meda in limete ter svežo hobotnico in korejsko jed oiseon (polnjena kumara).

Široka izbira priča o velikih kulturnih razlikah med delegacijama, verjetno pa tudi o okusu voditeljev. Trump velja za zelo izbirčnega in nepustolovskega jedca, ki najbolj uživa v hamburgerjih in dobro pečenih zrezkih.

Zato bi za drugi hod verjetno izbral goveja rebrca z gratiniranim krompirjem in soparjenim brokolijem ter omako iz rdečega vina. S Kimom sta imela na voljo tudi kitajsko kombinacijo sladke in kisle hrustljave svinjine ter yangzhouskega pečenega riža z domačo čilijevo omako.

Če je Kim slučajno tako izbirčen kot Trump, bi se lahko odločil za korejsko jed Daegu jorim - v sojini omaki dušeno polenovko z redkvijo in azijsko zelenjavo.

Za konec sta se lahko posladkala z vaniljinim sladoledom z višnjevim prelivom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Medtem na Twitterju!

Šalam na račun Trumpa kar ni konec ...