Toni Pugelj na managerskem pregledu

11. 4. 2016 | Promocijsko sporočilo

»Delo, ki ga opravljam, je zahtevno in stresno, zato je skrb za zdravje zame na prvem mestu. Dobro se namreč zavedam, da bom svoje delo lahko dobro opravljal le, če bom zdrav,« nam je povedal Toni Pugelj, direktor Cityparka, našega največjega nakupovalnega središča.

Redno, na dve ali tri leta, se zato odpravi k zdravniku na preventivni managerski pregled. Pred kratkim se je s tem namenom oglasil v ljubljanski enoti Diagnostičnega centra Bled, kjer izvajajo enodnevne managerske preglede.

»Natrpan urnik mi žal ni dopuščal, da bi se odpeljal na Bled, kjer bi mi v dveh dneh opravili večji nabor preventivnih pregledov in preiskav,« je dodal. Iz ambulante mag. Dejana Urlepa, dr. med., spec. internista gastroenterologa, je prišel dobre volje, saj se je izkazalo, da mu zdravje dobro služi.

»S preiskavami, kot so obremenitveni test srca, pregled zgornjih in spodnjih prebavil, ultrazvok srca in trebušne votline, rentgen pljuč, srca in podobno, lahko številne bolezni odkrijemo v zgodnji fazi, ko preiskovancu še ne povzročajo nobenih težav, zato celostne preventivne preglede priporočamo vsaj enkrat na pet let, še bolje na vsaki dve leti, odvisno od starosti in prejšnjih diagnoz,« je dejal Urlep.

Zvone Novina, direktor prvega zasebnega diagnostičnega centra pri nas, pa je povedal: »Spodbudno je, da se preventivnih pregledov ne udeležujejo le managerji, ampak tudi čedalje več vseh zaposlenih v družinskih podjetjih. Narašča tudi število tistih, ki se za pregled odločijo sami. Vsi se čedalje bolj zavedajo, da lahko s preventivnimi pregledi in ustrezno skrbjo za zdravje občutno zmanjšajo tudi stroške zaradi bolniških odsotnosti.«

Značke: Toni Pugelj