Trik profesionalnih kuharjev za dušenje čebule, ki vam prav gotovo zna priti prav.
Dušenje čebule je nekaj, čemur pogosto ne posvečamo pozornosti. Nasekljamo čebulo, segrejemo olje in damo čebulo dušiti, medtem pa pripravljamo ostale stvari in vmes le z enim očeom vsake toliko malo pogladamo, kaj se dogaja v posodi. Vendar pa imajo svetovni kuharji svoj trik, tako na primer Gordon Ramsay na čebulo za enolončnice in omake potrese sodo bikarbono in sladkor, da se hitreje skuha, sama čebula pa postane sočnejša in okusnejša.
Poleg tega ta trik preprečuje tudi širjenje vonja po čebuli po celotni hiši. Za neprijetne vonjave je krivo sproščanje žvepla iz čebule med toplotno obdelavo. Poleg tega, da ne bo širila neprijetnega vonja, se bo čebula zgostila, zato bo lažje prebavljiva. Prav tako, če jed, ki jo pripravljate z dušeno čebulo, zahteva pripravo prežganja, ga lahko mirno izpustite – čebula, dušena s sodo, bo jedi dala potrebno gostoto. Ta trik uporabljajo kuharji v velikih restavracijah in hotelih.
Preberite še: Moški so povedali svoje: TO je po njihovem mnenju najboljši ženski parfum na svetu
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija