Tole zares velja poskusiti.
Star in trd, a še vedno užiten kruh je lahko vir različnih gastronomskih jedi. Iz njega lahko pripravite drobtine, lahko pa ga uporabite tudi za pripravo mesnih štruc, kruhovih pudingov in podobnih jedi. Lahko pa mu vrnete isto prvotno svežino.
Neee, toliko je za eno oddajo na RTV dobil Blaž Švab, mnogim bo vzelo sapo!
Pozabite na mikrovalovno pečico in tovrstne poskuse "oživljanja kruha", raje stari kruh postavite pod tekočo vodo. Po spletu se je razširil trik za povrnitev svežine kruhu, ki resnično deluje, še posebej pri takšnih kosih kruha, kot so bagete.
Cel kos kruha, ki vam je ostal, za nekaj sekund postavite pod curek vode iz pipe. Pomembno je, da površino kruha dobro zmočimo, vendar ga ne potopimo v tekočino. Tako namočen kruh položimo v ogreto pečico na 170 stopinj Celzija za približno pet do 10 minut. Pazite na kruh, da se ne zažge. Kruh vzamemo iz pečice, ga narežemo in iz njega naredimo sendvič ali postrežemo k jedi po želji.
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču