Triki za najbolj hrustljav ocvrt krompirček: Tako bo prav vedno za prste polizat!

20. 4. 2024
Deli
Triki za najbolj hrustljav ocvrt krompirček: Tako bo prav vedno za prste polizat! (foto: Profimedia)
Profimedia

Ljubitelji ocvrtega krompirčka so še najbolj veseli, ko je ta zelo hrustljav.

Ocvrt krompirček je zelo priljubljena jed - pogosto ga postrežemo za prilogo, lahko pa je tudi glavna jed, in zraven pripravimo samo kakšno mešano solato. Številni ga radi pripravljajo doma in se pri tem trudijo, da bi bil kar se da hrustljav.

A včasih - kljub trudu - tega ne dosežejo. Zato je dobro vedeti, da obstajajo uporabni triki, s pomočjo katerih bo vaš ocvrt krompirček prav vedno odlično uspel.

Izbira "pravega" krompirja

Najprej je pomembno izbrati tisti krompir, ki se odlično obnese pri cvrtju. Najbolje bo, da se odločite za bolj mokast krompir oziroma za tistega, ki vsebuje več škroba (običajno ima tak krompir temnejšo lupino). Prav škrob je tisti, s pomočjo katerega bo krompirček navzven hrustljav, navznoter pa mehak.

Pomembno je, kako ga narežete

Poznavalci oziroma kuharji pravijo, da ga je treba narezati optimalno oziroma na širino okrog 6 milimetrov. No, pomembno je, da ni pretanek, saj se bo tako zunaj zažgal, noter pa ostal surov. Tudi predebel ne sme biti, saj ne bo hrustljav.

Pozor: dobro ga posušite!

Preden začnete cvreti krompir, je pomembno, da ga dobro popivnate. Vlaga na narezanem krompirju ni nič kaj prijazna do cvrtja, saj se olje težje prime za površino krompirja.

"Čudežna" sestavina, ki vam bo vse skupaj olajšala, pa je koruzni škrob. Malce ga posujte po narezanem krompirju - škorb bo vpil vlago in ustvaril plast, s pomočjo katere boste lažje dosegli hrustljavost.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk