Trump je bil spet glasen na Twitterju! Tokrat je okrcal ZN in Obamo!

27. 12. 2016 | Vir: STA
Deli
Trump je bil spet glasen na Twitterju! Tokrat je okrcal ZN in Obamo! (foto: profimedia)
profimedia

Bodoči predsednik ZDA Donald Trump si je med praznovanjem božiča spet vzel nekaj časa za svoj priljubljeni Twitter in seveda takoj dvignil kar nekaj prahu.

Najprej se je čutil poklicanega, da sporoči svetu, da so Združeni narodi le neke vrste debatni krožek, kar da je žalostno.

Naj spomnimo, da je Trump skupaj z izraelskim premierjem Benjaminom Netanjahujem še vedno jezen na petkovo resolucijo o Izraelu v Varnostnem svetu ZN. Slednji je namreč v petek soglasno z vzdržanim glasom ZDA potrdil resolucijo 2334, ki izraelske gradnje na spornih zasedenih ozemljih razglaša za kršitev mednarodnega prava in oviro do mirne rešitve spora med Izraelci in Palestinci. Netanjahu, Trump in kongresniki obeh strank so bili takrat enotni v obsodbi predsednika Baracka Obame, posledice pa za zdaj nosijo druge države.

Po njegovi inavguraciji bo vse drugače?

Trump je med drugim skratka tvitnil, da imajo ZN velik potencial, vendar so postali le klub za ljudi, da pridejo skupaj, se pogovorijo in imajo lepo, kar je po njegovem mnenju žalostno. ZN sicer delajo še marsikaj drugega, morda pa bodo po 20. januarju še kaj spremenili.

Trump je namreč v odgovoru na resolucijo Varnostnega sveta zagrozil ZN, da bo po njegovi inavguraciji vse drugače.

Užaljeno pametoval tudi Baracku Obami

Se pa Donald ni uspel vzdržati tudi, da bi ne komentiral nedavnega intervjuja še aktualnega predsednika ZDA Baracka Obame, v katerem je ta izrazil prepričanje, da bi zmagal na volitvah, če bi lahko kandidiral za tretji mandat, saj da ima za seboj še vedno dovolj veliko koalicijo volivcev in pravilno vizijo demokratov: "Če bi še enkrat kandidiral in bi to vizijo jasno predstavil, bi mobiliziral večino Američanov."

Novoizvoljen predsednik Donald Trump mu je na izrečeno prek Twitterja takole zabrusil:

  • "Predsednik Obama misli, da bi me premagal. Seveda bo to rekel, ampak jaz pravim, da NI ŠANSE."

Iz Bele hiše oziroma s Havajev, kjer je Obama na prazničnih počitnicah, potem odgovora ni bilo.

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec