Trump je že zaščitil slogan za predsedniško kandidaturo leta 2020

Trump je že zaščitil slogan za predsedniško kandidaturo leta 2020 (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
26. 1. 2017

Ameriški predsednik Donald Trump je očitno prepričan, da bo izpolnil svojo obljubo iz predvolilne kampanje, da bo "naredil Ameriko spet veliko". Podjetni milijarder je namreč že vložil prošnjo za zaščito slogana, ki ga namerava uporabiti v kampanji za prihodnje volitve - "Ohranimo Ameriko veliko".

Trump je minuli teden, še preden je prisegel kot 45. predsednik ZDA, na urad za patente in blagovne znamke vložil prošnjo za zaščito omenjenega slogana, z in brez klicaja. Novo blagovno znamko bodo uporabljali za najrazličnejše namene, od nalepk in oblačil do zbiranja sredstev.

Vlogo za zaščito slogana je vložila ameriška organizacija Donald J. Trump for President. Prošnja je v obravnavi in čaka na odločitev urada, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Trump je prejšnji teden med intervjujem za časnik Washington Post povedal, da je frazo "Ohranimo Ameriko veliko" izbral za slogan za prihodnje volitve, ki bodo novembra 2020. Novi predsednik je po poročanju časnika sredi intervjuja poklical odvetnika in šele ko je ta izpolnil vlogo za novo blagovno znamko, je Trump nadaljeval pogovor z novinarjem.