Trump plačuje osebo za iskanje pozitivnih novic

Trump plačuje osebo za iskanje pozitivnih novic (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
8. 8. 2017

Bela hiša ima na plačilnem seznamu tako imenovanega direktorja za hitro posredovanje, katerega edina naloga je, da vsak dan brska po uveljavljenih kredibilnih medijih in išče pozitivne informacije o predsedniku ZDA Donaldu Trumpu ter njegovi vladi.

31-letni Andy Hemming za iskanje pozitivnih informacij v medijih, ki jih Trump redno opredeljuje kot lažne, prejema letno plačo 89.000 dolarjev. "Gre za pomembno delovno mesto. Obstaja tako veliko število dobrih novic o tej administraciji, da moramo vse te pozitivne informacije nenehno poudarjati, da spomnimo ljudi nanje," je za Politico dejal nekdanji Trumpov tiskovni predstavnik Jason Miller.

Tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Huckabee Sanders pa dodaja, da Hemming odlično opravlja svoje delo, ko išče te "skrite dragulje" in poudarja vsa ta pozitivna sporočila.

Trump je začel svoj mandat s prepirom glede množice na njegovi inavguraciji, nato je ustanovil Komisijo za iskanje milijonov lažnih glasov, oddanih demokratki Hillary Clinton, ker trdi, da v nasprotju z dejstvi ni dobila tri milijone več glasov volivcev od njega. Naročil je tudi kopije lažne naslovnice revije Time s svojo fotografijo.

Twitter je moral ukiniti lažne račune, ustanovljene za izražanje podpore predsedniku, podobne skrite dragulje pa predsednik sam objavlja dan za dnem.

Na Twitterju je posredoval informacijo televizije Fox News o nalaganju protiladijskih raket v Severni Koreji na vojaški čoln. Njegova veleposlanica pri ZN Nikki Haley je dejala, da gre za zaupno informacijo, ki ne bi smela v javnost.

Trump jo je posredoval v času, ko njegov pravosodni minister Jeff Sessions napoveduje vojno proti nepooblaščenemu uhajanju informacij v javnost. Trump je obenem tisti, ki najbolj glasno kritizira takšno uhajanje informacij in zahteva pregon odgovornih.

Priporočamo