Trump s komolci v ospredje na vrhu Nata, ob rokovanju pa bi se ponovno ruval z Macronom!

Trump s komolci v ospredje na vrhu Nata, ob rokovanju pa bi se ponovno ruval z Macronom! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
25. 5. 2017

Če se vam zdi nenavadno, da s(m)o mediji vsak dan polni nenavadnih zgodbic in anekdot iz vsakdana ameriškega predsednika Donalda Trumpa, naj samo povemo, da s svojim nenavadnim vedenjem za to vedno znova poskrbi kar sam ;)

Na vrhu Nata je med drugim francoski predsednik Emmanuel Macron uspešno prestal "jekleni" stisk roke ob pozdravu z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom. Da je šlo za resničen "ročni spopad", so ujele tudi kamere - voditelja sta stiskala zobe, členki prstov so jima pobledeli, obraz se jima je napel. "Vajo" sta potem ponovila še na vrhu Nata.

Trump je znan po svojevrstnem stisku rok, ki ga pogosto kombinira tudi s potegom roke, da tako vrže svojo "žrtev" iz ravnotežja. A 39-letni francoski predsednik je bil na to očitno pripravljen, ko sta se danes še pred vrhom Nata sestala na ameriškem veleposlaništvu v Bruslju.

Med nastavljanjem kameram ob začetku je Macron Trumpu vračal stisk roke. Usta je stisnil in vračal srepeč pogled Američanu. Členki prstov so jima že bledeli, stiskala sta zobe, obraz se jima je napenjal, dokler nista končno popustila. Zatem sta se odpravila na hitro delovno kosilo s telečjim filejem in musom iz belgijske čokolade, opisuje francoska tiskovna agencija AFP.

A to še ni bilo konec njunega "spopada" v stisku rok. Kasneje sta se ob začetku vrha Nata sredi klepeta med voditelji 28 članic zavezništva znova rokovala. In Macron je tudi tokrat uspešno prestal "preizkušnjo", dodaja AFP.

In pa, Twitterju ni ušel niti tale trenutek prerivanja v ospredje na taistem dogodku ...

Priporočamo