Trump se je odpovedal nazivu osebnosti leta, pri reviji Time pa pravijo, da očitno ne razume, kako naziv podeljujejo!

Trump se je odpovedal nazivu osebnosti leta, pri reviji Time pa pravijo, da očitno ne razume, kako naziv podeljujejo! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
25. 11. 2017

Ameriški predsednik Donald Trump je v petek zatrdil, da se je odpovedal naziv osebnosti leta revije Time, potem ko je izvedel, da ga bo "verjetno" prejel tudi letos.

"Iz revije Time so klicali, da bi mi povedali, da bom 'verjetno' imenovan za osebnost leta tako kot lani, vendar bi moral pristati na intervju in obsežno fotografiranje," je Trump zapisal na Twitterju. "Dejal sem, da 'verjetno' ni dovolj, in se nazivu odpovedal. Vseeno hvala!" je dodal.

Iz revije so odgovorili, da si Trump narobe predstavlja, kako izbirajo osebnost leta. Dodali so, da ne komentirajo svojega izbora do objave, ki bo 6. decembra, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Time je Trumpa za osebnost leta 2016 razglasil zaradi njegovega vpliva na ameriško družbo, še preden je po presenetljivi zmagi na lanskih volitvah prevzel predsedniški položaj.

Naziv osebnost leta ni nujno časten - revija ga podeli osebi, ki je najbolj zaznamovala novice v preteklem letu. Leta 1938 ga je na primer prejel nacistični diktator Adolf Hitler, sovjetski voditelj Stalin pa dvakrat, leta 1939 in 1942.

Trump je sicer v preteklosti že hlepel po tem nazivu. Leta 2015 je vztrajal, da bi ga moral prejeti on in ne nemška kanclerka Angela Merkel.

"Sem vam rekel, da me revija Time ne bi nikoli izbrala za osebnost leta, čeprav sem bil velik favorit. Izbrali so osebo, ki uničuje Nemčijo," je tvitnil decembra 2015.

Time je junija zahteval od Trumpa, naj umakne več ponarejenih naslovnic revije, na katerih je bila njegova slika in ki so bile razstavljene na njegovih igriščih za golf.