Trumpova vnukinja, ki poje v kitajščini, navdušila splet!

Trumpova vnukinja, ki poje v kitajščini, navdušila splet! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
3. 2. 2017

Ivanka Trump je s svojo hčerjo v sredo obiskala prireditev ob kitajskem novem letu na kitajskem veleposlaništvu v Washingtonu, kasneje pa na Twitterju objavila posnetek petletne Arabelle, kar je zelo razveselilo kitajske uporabnike družbenih omrežij.

"Ivanka ni njen oče. Ona in njena hči imata vsaj dobre namere," je zapisal uporabnik na družbenem omrežju Sina Weibo.

Arabella se že nekaj časa uči kitajsko in tudi njen nedavni posnetek, na katerem recitira staro kitajsko pesem, je hitro zaokrožil po spletu.

Trump ni poslal tradicionalne čestitke!

Uporabniki družbenih omrežij in kitajski državni mediji pa so tudi opazili, da Trump ni poslal uradnega voščila ob kitajskem novem letu, kar je bila sicer praksa njegovih predhodnikov Baracka Obame in Georga Busha.

Državni časnik Global Times je v četrtek pisal, da se je nekaterim kitajskim uporabnikom družbenih omrežij zdelo nespoštljivo, da Trump ni poslal voščila.

Trumpove izjave so zaostrile odnose s Kitajsko, saj jih je med drugim obtožil manipuliranja z valuto in jim grozil z uvedbo dodatnih davkov na uvoz.

Ogorčeni odzivi tudi od drugod po svetu!

Donald Trump pa medtem še naprej razburja tako Ameriko kot ves preostali svet:

  • Dobitniki Nobelove nagrade za mir, ki so se v četrtek zbrali na srečanju v Bogoti, so v svojih govorih precej kritičnih besed namenili politiki, ki jo vodi novi ameriški predsednik Donald Trump, še posebej njegove ukrepe proti migrantom. Med njimi so bili kolumbijski predsednik Juan Manuel Santos, Jemenka Tavakul Karman in nekdanji predsednik Kostarike Oscar Arias.
  • Pred dnevi je zaskrbljenost izrazil tudi Vatikan, predvsem na račun izvršnih ukazov ameriškega predsednika Donalda Trumpa glede gradnje zidu na ameriško-mehiški meji ter prepovedi potovanja v ZDA za državljane sedmih večinsko muslimanskih držav in beguncev
  • Iranske oblasti so že sporočile, da so skupini ameriških rokoborcev zavrnile vizume za vstop v državo. Gre za povračilni ukrep na odločitev ameriškega predsednika Donalda Trumpa o prepovedi vstopa državljanov sedmih muslimanskih držav v ZDA, med katerimi je tudi Iran.
  • Trumpu se je uprl tudi del uslužbencev zvezne vlade ZDA. Po poročanju medija Politico se v pričakovanju dodatnih ukrepov predsednika Donalda Trumpa, s katerimi se ne strinjajo, tako odpravljajo v ilegalo. Nekateri ščitijo ključne znanstvene dokumente ali si izmišljajo nove načine varne komunikacije s somišljeniki.
  • Tožbe zoper Trumpovo vlado so zaradi ukaza o začasni prepovedi vstopa v ZDA pred dnevi vložile ameriške zvezne države Washington, Massachusetts, Virginija in New York. To so prve tožbe teh in drugih zveznih držav, ki se bodo po napovedih sodno uprle tudi drugim Trumpovim potezam.

... če naj naštejemo le nekaj zadnjih odzivov.

Pa sploh še kdo drži z Donaldom Trumpom?

Glede na zadnje govorice, boste njegovo administracijo in odvetnike prepoznali po tem, da bodo na Trumpovo željo morali vedno nositi kravato - še najbolje Trumpovo, čeravno jim dovoli tudi široko klasiko Brooks Brothers ali Armani. In medtem, ko naj bi bili moški v oblekah, naj bi za ženske veljal naslednji kodeks oblačenja: predvsem naj bi se oblačile kar najbolj 'ženstveno'.

Priporočamo