Trumpova zmeda in zadrega ob rokovanju na vrhu Aseana

Trumpova zmeda in zadrega ob rokovanju na vrhu Aseana (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
13. 11. 2017

Ameriški predsednik Donald Trump je imel na vrhu Združenja držav jugovzhodne Azije (Asean) v filipinski prestolnici Manila nemalo težav z rokovanjem. Voditelji naj bi se za skupinsko fotografiranje rokovali na poseben način, tako da so se postavili v vrsto, prekrižali roke in jih podali kolegu na levi in desni. A Trump ni vedel, komu naj poda roko.

Trump

Medtem ko so ostali voditelji podali roke na levo in desno, je ameriški predsednik z obema rokama skušal zagrabiti prste vietnamskega predsednika Nguyena Xuana Phuca. Ker ni podal roke gostitelju, filipinskemu predsedniku Rodrigu Duterteju, je bila linija voditeljev, ki naj bi ponazarjala enotnost, prekinjena, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po nekaj sekundah zadrege je Trump ugotovil, komu mora podati roko, ter naposled "povezal" vietnamskega in filipinskega predsednika.

Trump sicer na Filipinih končuje azijsko turnejo, v okviru katere je obiskal tudi Japonsko, Kitajsko, Južno Korejo in Vietnam.

Sicer pa smo bili v finalu letošnje vroče volilne jeseni pri nas priča tudi zanimivemu rokovanju med glavnima rivaloma, od katerih je na koncu za las vendarle slavil Borut Pahor.

Rokovanje na slovenskem političnem parketu!

Strokovnjaku za govorico telesa Edvardu Kadiču ni ušel trenutek rokovanja Boruta Pahorja in Marjana Šarca takoj po razglasitvi (še neuradnih) rezultatov. Opazil je namreč, da rokovanje ni bilo takšno, kot bi šlo pričakovati:  "Videli smo lahko rokovanje, ki je bilo tako čvrsto, da jima je začelo zmanjkovati krvi v dlaneh. Šlo je za igro moči, "power play" ali po domače: "Naj se ve, kdo je tukaj šef", ki se je odigral pred vesoljno javnostjo. Segla sta si v roke in začela stiskati ... in stiskati ..."

Sicer pa si več o tem lahko preberete na spletni povezavi:

 rokovanje

Priporočamo