TU je recept za odlične božične piškote, peka vam bo v pravi užitek!

11. 12. 2021
Deli
TU je recept za odlične božične piškote, peka vam bo v pravi užitek! (foto: Profimedia)
Profimedia

Božični lešnikovi piškoti so sladica, ki se ji nihče ne bo mogel upreti!

Recept ni zapleten, priprava je preprosta, tako da vam bo resnično v užitek.

Za 25 piškotov potrebujete:

  • 500 g moke + nekaj moke za delovno površino
  • 90 g sladkorja v prahu
  • ½ žličke sode bikarbone
  • 1 žličko začimb za medenjake
  • 100 g masla
  • 1 jajce
  • 200 g medu

Za nadev:

  • 100 g medu
  • 1 žlico ruma
  • 1 žličko mletega cimeta
  • 50 g rozin
  • 50 g drobno sesekljanih lešnikov
  • 100 g mletih lešnikov
  • nekaj medenjakov

Za glazuro:

  • 100 g sladkorja v prahu
  • rum
  • blanširane polovičke mandljev

Priprava

  • Moko zmešajte s sladkorjem, sodo bikarbono in začimbami. Dodajte koščke
    masla, jajce in med ter zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila
    in ga čez noč pustite na sobni temperaturi.
  • Testo na pomokani delovni površini razvaljajte 4 mm debelo. Izrežite
    pravokotnike (10 x 6 cm). Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih
    12 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
  • Stopljenemu medu primešajte rum, cimet in drobno sesekljane rozine ter obe
    vrsti lešnikov. Nadev zgostite z drobno nastrganimi medenjaki.
  • Pečeni piškoti naj se ohladijo, nato pa z nadevom zlepite po dva skupaj.
    Sladkor v prahu gladko zmešajte z 1 žlico vroče vode in nekaj kapljicami ruma.
    Vsak piškot premažite z glazuro in jih okrasite.

Dober tek!

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord