Božični lešnikovi piškoti so sladica, ki se ji nihče ne bo mogel upreti!
Recept ni zapleten, priprava je preprosta, tako da vam bo resnično v užitek.
Za 25 piškotov potrebujete:
- 500 g moke + nekaj moke za delovno površino
- 90 g sladkorja v prahu
- ½ žličke sode bikarbone
- 1 žličko začimb za medenjake
- 100 g masla
- 1 jajce
- 200 g medu
Za nadev:
- 100 g medu
- 1 žlico ruma
- 1 žličko mletega cimeta
- 50 g rozin
- 50 g drobno sesekljanih lešnikov
- 100 g mletih lešnikov
- nekaj medenjakov
Za glazuro:
- 100 g sladkorja v prahu
- rum
- blanširane polovičke mandljev
Priprava
- Moko zmešajte s sladkorjem, sodo bikarbono in začimbami. Dodajte koščke
masla, jajce in med ter zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila
in ga čez noč pustite na sobni temperaturi. - Testo na pomokani delovni površini razvaljajte 4 mm debelo. Izrežite
pravokotnike (10 x 6 cm). Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih
12 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. - Stopljenemu medu primešajte rum, cimet in drobno sesekljane rozine ter obe
vrsti lešnikov. Nadev zgostite z drobno nastrganimi medenjaki. - Pečeni piškoti naj se ohladijo, nato pa z nadevom zlepite po dva skupaj.
Sladkor v prahu gladko zmešajte z 1 žlico vroče vode in nekaj kapljicami ruma.
Vsak piškot premažite z glazuro in jih okrasite.
Dober tek!