Tudi vi na hrvaških plažah počnete TO? No, odslej raje ne, saj so Hrvati sklenili strogo ukrepati!

Tudi vi na hrvaških plažah počnete TO? No, odslej raje ne, saj so Hrvati sklenili strogo ukrepati! (foto: Profimedia) Profimedia
21. 7. 2022

Številni Slovenci se v teh dneh hladijo na hrvaški obali, kjer preživljajo počitnice. A pozor, odslej raje več ne počnite tega.

Ste tudi vi med tistimi, ki si z brisačo na plaži "rezervirate" mesto za naslednji dan in si tako prisvojite kotiček plaže? Ob poletni gneči pa je včasih kar težko dobiti dobro mesto, zato se veliko ljudi odloči, da si bo za cel dan "rezerviralo" dobro mesto s svojimi brisačami.

Nekateri turisti gredo tako daleč, da si svoje mesto zagotovijo kar sredi noči oziroma v zgodnjih urah, ko drugi dopustniki še spijo.

Svoje senčnike, blazine in brisače na plažah odložijo takrat, ko so te prazne. Ob tem menijo, da gre za njihovo "zasebno" mesto, na katerem lahko preležijo in uživajo tekom celega naslednjega dne. Znajo se tudi ujeziti, če jih kdo opozori, da to ni ravno lepo do vseh drugih.

Zdaj so Hrvati sklenili, da bodo taki praksi naredili konec

 

Čeprav so obiskovalce vedno znova opozarjali, naj čez noč na plažah ne puščajo brisač in drugih osebnih predmetov, tega mnogi niso upoštevali. Redarji v Gradcu, letoviškem mestu na makarski rivieri, so sklenili, da takega početja ne bodo več dopuščali. 

Zato so pred dnevi izvedli "čistilno akcijo". Redarji so ponoči iz plaž odstranili vse tovrstne "rezervacije.

Na občinski Facebook strani so zapisali, da so njihovi delavci uspešno izvedli akcijo odstranjevanja plažnih rekvizitov, ki so ostali na obali. Ob tem so še enkrat opozorili, da je brisače ali druge rekvizite prepovedano puščati čez noč brez nadzora ter se zahvalili za razumevanje.