Turisti v Splitu niso hoteli plačati računa, gostincu pa grozili z negativnimi ocenami na Trip Advisorju!

Turisti v Splitu niso hoteli plačati računa, gostincu pa grozili z negativnimi ocenami na Trip Advisorju! (foto: Profimedia) Profimedia
12. 7. 2019

Pogosto se zgodi, da turisti bentijo čez cene storitev, še posebej v sosednji Hrvaški, kjer povsod niso ravno žepom prijazne cene. A tokrat se je zgodilo, da je "nasankal" gostinec. Turisti, ki so pri njemu jedli in pili, niso hoteli poravnati računa. Zagrozili so mu, da mu bodo na Trip Advisorju dali same negativne ocene in kritike!

Hrvaški mediji prenašajo zgodbo Dalmatinskega portala, ki je poročal o tem, da gostje v neki splitski restavraciji niso hoteli poravnati računa. Svojo plat zgodbe jim je razkril neimenovani gostinec.

"Skupina 11 Nemcev je naročila meso, ribe, vino in druge pijače. Ko so pojedli večerjo in jim je natakar prinesel račun - ta je znašal okrog 600 evrov - so mu dejali: "Plačali bomo samo polovico zneska, sicer boste dobili 11 negativnih ocen na Trip Advisorju," pravi gostinec.

S takim primerom se v svoji karieri še ni srečal in dodaja, da skupina 30-letnikov ni imela nobenih pripomb na hrano in postrežbo, šlo je preprosto za izsiljevanje, saj so vedeli, kakšno škodo bi restavraciji naredile take ocene na strani, ki je za marsikoga pomemben pokazatelj pri izbri lokala.

"Čeprav smo tako vedenje imeli za poskus ropa, nismo niti pomislili na grožnje s fizičnim obračunom, saj je to v nasprotju z vedenjem gostincev. Poklicali smo policijo - in naredili napako. Policisti so vzeli podatke od enega turista in jih pustili, nam pa so predlagali, naj vložimo zasebno tožbo. Tako nismo dobili niti polovice zneska, ki so nam ga "velikodušno" ponudili siti Nemci. Seveda pa bomo mi morali plačati DDV na izdani račun," še pravi gostinec.

Obrnil se je tudi na odvetnika, ki je dejal, da bo težko dokazati, da so tujci jedli pri njih, še posebej, ker policija ni naredila zapisnika. "Oropali so nas, zato hočemo, da se izve za ta primer, saj smo prepričani, da nismo edini lokal, ki so ga obiskali in prevarali. Mislimo še, da to ni edina skupina, ki se časti na račun groženj z objavami na Trip Advisorju in drugimi podobnimi spletnimi platformami," je zaključil ogorčeni gostinec.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri