SESTAVINE: 4 beljaki, 3 rumenjaki, ¼ čajne žličke vinskega kamna (lahko uporabite tudi pecilni prašek ali 1 žličko limonovega soka), ¼ skodelice kremnega sira (lahko ga nadomestite z mascaropne sirom), začimbe po okusu: npr. ¼ čajne žličke česna v prahu, ½ čajne žličke soli, 1 čajna žlička origana, čili …) PRIPRAVA: Pečico nastavite na 150 stopinj Celzija in pekač obložite s peki papirjem. Beljake ločite od rumenjakov. K beljakom primešajte vinski kamen in jih z mešalnikom pri visoki hitrosti stepite v sneg. V drugi posodi kremasto zmešajte kremni sir in začimbe ter primešajte še rumenjake. Nato z lopatko nežno vmešajte sneg. Masa ne sme postati tekoča.Iz mase oblikujte »oblačke«, premera približno 10 centimetrov: na pekač vlijte malo mase, približno ¼ skodelice in z žlico ali manjšo lopatko oblikujte okrogle kruhke. Med kruhki ne pozabite pustiti nekaj prostora. Kliknite naprej in preverite še SLADEK RECEPT ➡️
Preberite več na Aktivni.si