Ups, žgečkljivo! TO je velikost penisa, ki privede do orgazma največ žensk (dobro je vedeti)

Ups, žgečkljivo! TO je velikost penisa, ki privede do orgazma največ žensk (dobro je vedeti) (foto: Profimedia) Profimedia
11. 3. 2023

Veliko moških svojo moškost meri z velikostjo svojega spolnega uda. V zvezi s spolno privlačnostjo in številom orgazmov, ki naj bi bili v večjem številu, če je penis dovolj velik, obstaja mnogo mitov in tudi resnic.

Nekaj resnice je pokazala  raziskava, kjer se je izkazalo, da je velikost penisa pomembna, vendar na olajšanje številnih moških ni nujno, da je večja velikost tudi boljša.

Raziskava razkrila magično številko centimetrov

Pri Big One Dating, kjer so izvedli raziskavo, so primerjali uspešnost doseganja orgazma z velikostjo penisa, da bi ugotovili, kaj v povprečju deluje za ženski spol. V raziskavi so 4761 žensk prosili naj navedejo, kako velik je bil moški spolni ud pri njihovem zadnjem spolnem odnosu in jih vprašali, ali so lahko s penetracijo dosegle vrhunec.

20 centimetrov je najboljša velikost za dosego orgazma številnih žensk

Odgovori so prinesli zanimive ugotovitve. Pri velikosti 20 centimetrskega penisa, je orgazem doživelo največ, 44 odstotkov žensk. Z večjo velikostjo penisa, se sodeč po raziskavi, število orgazmov pri ženskah zmanjša. Pri velikosti moškega spolnega organa, ki meri 23 centimetrov, je orgazem doživelo 42 odstotkov žensk. Sledijo moški, ki imajo 25 centimetrov velik penis, ki so pripomogli k vrhuncu 39 odstotkov žensk, moški s 27 centimetrskim penisom pa pri 30 odstotkih žensk.

Za doseganje orgazmov so pomembni tudi drugi dejavniki 

Velik delež žensk v raziskavi je razkrilo, da je so za doseganje orgazov pomembnen tudi obseg moškega spolnega uda. Na splošno velja, da se z dolžino penisa povečuje tudi njegova širina, zato je povprečen obseg 20 centimetrskega penisa verjetno dejavnik, ki prispeva k temu.

Ne gre pa pozabiti, da so za več orgazmov poleg velikosti in obsega moškega spolnega organa, navse dobrodošli tudi drugi dejavniki. Med drugim je pomembna spolna privlačnost in ljubezen med partnerjema, spoštljiva komunikacija in navsezadnje čustvena bližina, ki pripomore k temu, da se med seboj čim bolj sprostita ter drug drugemu pomagata pričarati čim več posteljnih užitkov.   

Preberite več na Aktivni.si

  • Morda bi vas še zanimalo: 10 najpogostejših vprašanj, ki se nam porajajo v zvezi z moškimi. Več pa v spodnjem posnetku, vabljeni k ogledu.