Ustvarite si najboljšo jutranjo rutino s temi triki!

Ustvarite si najboljšo jutranjo rutino s temi triki! (foto: Profimedia) Profimedia
11. 9. 2021

Po jutru se dan pozna! Znano je, da ima večina uspešnih ljudi dobro dodelano jutranjo rutino in na slednjo se daje vse več poudarka, kadar je govora o zdravem življenjskem slogu.

A kako ustvariti jutranjo rutino, ki bo najboljša za vas? V tokratnem prispevku vam razkrivamo vse trike, ki vam bodo pomagali.

Držite enak ritem

Vsak dan se zbujajte ob enaki uri. Tudi v posteljo se odpravljajte vedno ob enakem času. Tako bo vaše telo imelo svoj ritem; zbujanje zjutraj bo veliko lažje. Če boste spali dovolj ur, se boste v nov dan zbudili veliko bolj spočiti in pripravljeni na nove izzive.

Izogibajte se dremežu

Kolikokrat se vam zgodi, da vam zvoni budilka, vi pa pritisnete opcijo "dremež"? Dodatne minute poležavanja naredijo več škode, kot koristi. Vstajanje bo samo težje, ne boste bili nič bolj naspani in po nepotrebnem boste porabili čas, ki bi ga lahko uporabili za kaj bolj produktivnega.  

Ne uporabljajte telefona

Ste se kdaj zalotili, da takoj zjutraj vzamete telefon v roke? Preverite socialna omrežja, sporočila, e-pošto? Vaše misli že navsezgodaj zasujete z različnimi informacijami. Hkrati pa se lahko uporaba telefona hitro sprevrže v dolgo "skrolanje" in neproduktivno jutro.

Privoščite si zdrav zajtrk

Rek, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, ni iz trte zvit. Z zdravim in kvalitetnim zajtrkom boste svojemu telesu zagotovili dovolj energije za prihajajoči dan. Če zajtrk izpustite, imate čez dan lahko slabšo koncentracijo in manj energije za vse izzive v dnevu.

Ne pozabite tudi na ustrezno hidracijo - najbolje je, da že takoj, ko vstanete, spijete kozarec mlačne vode.

Več preberite TUKAJ.

 
 

Priporočamo