V berlinskem živalskem vrtu so navdušeni nad Knutom - mladičkom polarnega medveda!

V berlinskem živalskem vrtu so navdušeni nad Knutom - mladičkom polarnega medveda! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
14. 1. 2017

Mladiček polarnega medveda, ki se je skotil v začetku lanskega novembra v berlinskem živalskem vrtu, je samček, so objavili na Facebooku, poleg pa priložili tudi nekaj novih fotografij puhastega medvedka.

Direktor živalskega vrta Andreas Knieriem je dejal, da je bil polarni medvedek med veterinarskim pregledom zelo radoveden in živahen.

Mladiček je težak 4,6 kilograma, od smrčka do repa pa meri 67 centimetrov, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Obiskovalci živalskega vrta si bodo lahko belo puhasto pridobitev prvič v živo ogledali predvidoma marca ali aprila, ko bo lahko začel raziskovati ogrado polarnih medvedov.

Polarna mama Tonja je novembra lani sicer skotila dva mladička, vendar je eden poginil manj kot mesec dni po rojstvu.

V spomin na medvedjega zvezdnika!

Berlinčani imajo še vedno dobre spomine na preminulega in zelo priljubljenega severnega medveda Knuta, ki je poginil leta 2011, star štiri leta (in ga lahko vidite na naši uvodni fotografiji).

Knutove prigode v živalskem vrtu z njegovim oskrbovalcem Thomasom Doerfleinom so bile zelo priljubljene pri številnih obiskovalcih, privabile pa so celo mednarodne televizijske ekipe. Med drugim se je Knut skupaj z ameriškim igralcem Leonardom DiCapriom pojavil na naslovnici modne revije Vanity Fair.