V. Britanija: Eden od treh študentov bi izobrazbo financiral s seksom

V. Britanija: Eden od treh študentov bi izobrazbo financiral s seksom (foto: Shutterstock) Shutterstock
26. 5. 2017

V raziskavi je več kot polovica sodelujočih odgovorila, da bi pristala na razmerje z bogatejšim "sponzorjem", če bi si s tem lahko pomagala dokončati študij. Raziskovalce so izsledki, ki so jih dobili s pomočjo ankete, šokirali.

Za študij v Veliki Britaniji velja, da je zelo drag. Večino študentov po diplomi dohitijo dolgovi, ki so nastali med študijem in jih morajo odplačati. Londonska fakulteta London South Bank je opravila raziskavo, v kateri je sodelovalo 1.477 sedanjih in nekdanjih študentov, med njimi pa je bilo 52 odstotkov žensk in 45 odstotkov moških. Nekaj manj kot 70 odstotkov sodelujočih je odgovorilo, da zaradi financ čuti stres, več kot polovica pa jih je razkrila, da so morali delati za polni delovni čas ali vsaj za polovičnega, da bi si financirali življenje med študijem.

Najmanj 88 odstotkov sodelujočih je izjavilo, da bi jih zanimala možnost, da jim nekdo drug plača študij, medtem ko jih je 53 odstotkov dejalo, da bi bili zainteresirani za tako možnost.

S pomočjo te raziskave, ki sta jo vodili dr. Julia Shaw in Gemma Daglish, so skušali ugotoviti, kako daleč bi šli posamezniki, da bi si pokrili stroške študija. Od skupnega števila sodelujočih jih je 920 pristalo odgovoriti na to vprašanje - 75 odstotkov jih je izjavilo, da bi del svojega časa prepustili "sponzorju." Seveda pod pogojem, da jim je ta všeč. Obe raziskovalki ste dejali, da so bili sodelujoči pripravljeni iti precej dlje, kot sta pričakovali.

Od 920 jih je 13 odstotkov dejalo, da bi šli na kavo s svojim "sponzorjem," 8 odstotkov jih je izjavilo, da bi z njim šli na zmenek, 17 odstotkov bi jih bilo pripravljenih pogosto preživljati čas s sponzorjem, 2 odstotka bi se z njim držalo za roke. Na vprašanje o poljubljanju je 4 odstotke sodelujočih izjavilo, da bi se poljubljali z njim, 15 odstotkov pa bi jih pristalo na seks. Kar 16 odstotkov izprašanih pa je izjavilo, da bi pristalo tudi na nevsakdanje spolne prakse, 25 odstotkov pa, da s svojim sponzorjem ne bi počeli nič od naštetega. Raziskovalki sta ob tem dejali, da je odprtost do koncepta sponzorstva večja, kot sta pričakovali, da bo.

študenti, učilnica, izpit

Britanska aplikacija za tovrstna sponzorstva, imenovana Seeking Arrangement je lani sporočila, da imajo v svoji bazi podatkov skoraj 250.000 britanskih študentk in študentov, kar je 40 odstotkov več kot leta 2014.

Ko so sodelujoče vprašali, kako daleč bi šli za plačilo izobrazbe, če jih sponzor ne bi privlačil, jih je precej manj odgovorilo, da bi pristali na seks - od 885 vprašanih, ki so odgovarjali na to vprašanje, jih je 8 odstotkov dejalo, da bi pristali na seks, še dodatnih 8 odstotkov bi jih pristalo na nevsakdanje spolne prakse.

Povzeto po independent.co.uk

Priporočamo