5 prvoaprilskih potegavščin, ki so se zapisale v zgodovino

31. 3. 2015
Deli
5 prvoaprilskih potegavščin, ki so se zapisale v zgodovino (foto: profimedia)
profimedia

Velika podjetja imajo tudi dober smisel za humor. In zato so nekatera uspela pripraviti prvoaprilske šale, ki so se zapisale v zgodovino, kot primer, kako se pripravi vrhunsko potegavščino za 1. april. Obenem pa so tudi opozorila, da to sredo ničesar ne jemljite preveč resno. 

1. Špageti rastejo na drevesih

Bilo je davnega leta 1957, ko je britanska mreža BBC objavila 3-minutni posnetek, v katerem so predstavili čudovita drevesa iz italijanskega Ticinija, na katerih rastejo špageti. In potem je seveda stotine ljudi klicalo na BCC, kje lahko dobijo sadike. 

2. Burger King predstavi hamburger za levičarje

Poimenovali so ga Left-Handed Whopper. Oznanjen je bil leta 1998 v časniku USA Today, njegova posebnost pa je bila, da je imel ta hamburger za levičarje vse sestavine zarotirane za 180 stopinj. Verjamete, da so bili nekateri ljudje resnično razočarani, ko so prišli do krute realizacije, da so hamburgerji okrogli in da je Left-Handed Whopper v bistvu le klasični Whopper?

3. Pingvini lahko letijo

BBC, druga runda. 1. april leta 2008. BBC objavi kratek posnetek v katerem pokažejo, da nekateri pingvini lahko letijo. Tudi do tropskega pragozda. Kasneje so razkrili, da so posnetek pripravili kot "making of" video sicer čisto nešaljivega dokumentarca o pingvinih.

4. Google oznani pošiljanje elektronske pošte z gibanjem telesa

1. april 2011. Google oznani Gmail Motion, tehnologijo, ki omogoča branje in pošiljanje elektronske pošte preko zaznavanja gibov. Da bi poslali pošto, poližite znamko. Da odgovorite na sporočilo, pokažite s prstom nazaj. In tako naprej. Se morda sliši kot dobra ideja?

5. YouTube se pošali s celotnim internetom

Prvoaprilska šala, ki je del spletne kulture še danes. Potegavščina, ki jo se imenuje "RickRoll" in se jo pogosto uporablja še danes, je derivat šale, ki jo je YouTube pripravil 1. aprila leta 2008, ko so čisto vse povezave posnetkov na YouTube vodile k istemu videu: Rick Astleyevi skladbi "Never Gonna Give You Up". 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord