6 zvezdnikov, ki so iz bajnega bogastva padli v čisti bankrot

27. 5. 2015
Deli
Lindsay Lohan (foto: Profimedia)
Profimedia

Ni poceni biti bogat. Mnogi si niti približno ne predstavljamo, kakšna ekonomija poganja povprečno zvezdniško življenje - predvidevamo pač, da če si ultra bogat, denar kar pride od nekje. Veste kdo si še predstavlja, da denar kar pride od nekje? Bogati zvezdniki. Ki nas v teh primerih naučijo, da biti slaven, še ne pomeni tudi biti bogat.

1. Pamela Anderson

Nekdanja seksi zvezdnica Obalne straže je padla na zelo trdna tla realnosti, ko se je leta 2009 odločila na enkrat prenoviti dva svoja dvorca. Kmalu se je izkazalo, da ena najbolj slavnih blondink na sceni v resnici nima dovolj denarja, da pokrije obnovo ene, kaj šele dveh ogromnih vil. V istem trenutku pa jo je doletela še ena finančna nesreča - račun za dve leti neplačanih davkov. Z obrestmi, kakopak. Na hitro se je znašla v dolgovih, ki so znašali več kot milijon dolarjev.

2. Nicolas Cage

Če se čudite, zakaj Nicolasa Caga najdete v še tako nenavadnih vlogah nekih drugorazrednih filmov, je odgovor v resnici zelo enostaven - gospod se še vedno koplje iz grozovite finančne lukje, ki si jo je preko let skopal z nenadzorovanim zapravljanjem. Kupil si je 9 Rolls Roycev, 30 motornih koles, raznolike eksotične živali, kopico luksuznih avtomobilov, celo grad in kar nekaj domov na različnih koncih sveta. Leta 2009, ko mu je zaradi neplačevanja davkov urad stopil na vrat, se je izkazalo, da je državi dolžan kar 6.5 milijonov dolarjev.

3. MC Hammer

Ena sama glasbena uspešnica ne kupi doživljenjske zaloge širokih hlač. MC Hammer, svoji mami sicer poznan kot Stanley Kirk Burrnell, se je tega zavedel prepozno in leta 1996 sprožil postopek za osebni stečaj. Takrat je imel lastnine v vrednosti 1 milijon dolarjev, dolgov pa za kar 10 milijonov dolarjev.

4. Burt Reynolds

Nekdaj eden največjih hollywoodskih zvezdnikov danes sicer vztrajno trdi, da ni spet bankrotiral. Lansko leto se je namreč pričelo šušljati, da ima Burt Reynolds ponovno finančne težave. Iz osebnega stečaja naj bi se sicer izkopal že leta 1996, po nesrečnem nizu dogodkov, ki so ga privedli do izgube večine premoženja - ločitev, propadel projekt z restavracijo in še nekaj slabo namerjenih investicij.

5. Mike Tyson

Leta 2003 je legendarnemu - in notoričnemu -  boksarju Miku Tysonu zmanjkalo denarja. Še danes trdi, da je bila to posledica slabih finančnih nasvetov, a če sodimo po tatuju na obrazu, pravnih težavah in dejstvu, da je zmetal izdatne količine denarja za lastništvo dveh tigrov, lahko predvidevamo, da je morda prej razlog v slabih odločitvah.

6. Lindsay Lohan

Kaj se zgodi, če živiš zvezdniško življenje potem, ko nisi več zvezdnik? Zgodi se ti situacija Lindsay Lohan. V nekem trenutku vlog za filme ni več prejemala, ker je bila znana po Hollywoodu kot izredno težavna igralka, ki neprestano žura. Ko se je delo končalo, žuranje pa ne, so se nabrali davki in pravni stroški za odvetnike. Veš, da si padel globoko, ko ti iz finančnih težav pomaga Charlie Sheen.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu