V Deželo kozolcev pripeljala imetnike Michelinovih zvezdic

26. 6. 2015
Deli

Tomaž Kavčič in Franci Kek sta združila moči in se v teh dneh pripravljata na največji kulinarični dogodek v zgodovini Slovenije Gourmet & fun festival Izbor, ki bo v Deželi kozolcev 20. junija ob 17. uri na enem mestu poleg domačih predstavil najodličnejše mednarodne kulinarične mojstre ter vrhunska domača in tuja vina.

V Deželi kozolcev, prvem muzeju kozolcev na prostem na svetu, ki jo je kot potencial prepoznala celo ena največjih televizijskih mrež na svetu CNN in jo navedla kot enega izmed desetih razlogov za obisk Slovenije, je junija živahno z dvema dogodkoma. Na začetku meseca so z nastopom policijskega orkestra praznovali svoj drugi rojstni dan, prav tako v juniju pa bo tu potekal še največji kulinarični dogodek v zgodovini Slovenije Gourmet & fun festival Izbor. Organizatorja festivala sta idejni oče festivala Rock Otočec Franci Kek in vrhunski gostinec Tomaž Kavčič. V teh dneh pripravljata prizorišče, kjer se bodo na enem mestu predstavili najodličnejši mednarodni kulinarični mojstri v prepletu z vrhunskimi vini in atraktivnim glasbenim programom.

Do prizorišča s posebnimi vlaki

"Poleg specialitet slovenskih kuharjev bo imelo dva tisoč obiskovalcev priložnost na enem mestu okušati kulinarične dobrote ter uživati ob različnih vrstah mednarodnih vrhunskih vin. Enega izmed kozolcev bomo namenili sproščanju ob kavarniški in slaščičarski ponudbi in enega Design parku, kjer si bodo gostje lahko ogledali ter tudi kupili kulinarične izdelke in izdelke priznanih slovenskih oblikovalcev. Obiskovalci bodo deležni tudi prostorsko razpršenih glasbenih intervencij in atrakcij skupin iz Slovenije in tujine. Za varno udeležbo bo poskrbljeno tudi s posebnimi vlaki iz smeri Ljubljane, Novega mesta in Sevnice," dogodek opisuje Franci Kek.

Častni gostje z Michelinovimi zvezdicami

Gostom bo na voljo tudi izjemna kulinarika, saj bo v Deželi kozolcev poleg vrhunskih domačih gostincev pet kuharskih mojstrov z Michelinovo zvezdico. "Med njimi bo kuhar restavracije La Peca, ki je nosilka kar dveh Michelinovih zvezdic, kolikor jih premore tudi restavracija Agli Amici iz Vidma, ki deluje od leta 1887. Predstavila se bosta tudi brata Costardi, ki sta največja mojstra priprave riža v Italiji. Iz Neaplja prihaja picopek Pizzerie La Masardoma, ki ponuja za mnoge najboljšo cvrto pico na svetu," z zadovoljstvom pojasnjuje vrhunski gostinec in soorganizator Gourmet & fun festivala Izbor Tomaž Kavčič. S kuharskimi mojstri se je imel priložnost srečevati v zadnjih letih in si nekatere že od nekdaj želel pripeljati v Slovenijo, v prijetno okolje. To se bo v Deželi kozolcev tudi zgodilo. S širokim in vrhunskim izborom bodo zadovoljni še tako zahtevni gurmani.