V gledališčih bodo igralci med predstavo morda vendarle lahko kadili zeliščne izdelke

V gledališčih bodo igralci med predstavo morda vendarle lahko kadili zeliščne izdelke (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
31. 3. 2017

Skupina poslank in poslancev koalicijskih SMC in DeSUS s prvopodpisanim Sašo Tabakovićem (SMC) je v parlamentarno proceduro vložila predlog dopolnitve tobačnega zakona. Z njo predlaga izjemo, po kateri bi bilo nastopajočim v okviru gledaliških predstav dovoljeno kajenje zeliščih izdelkov za kajenje.

V gledališčih bodo igralci med predstavo morda vendarle lahko kadili zeliščne izdelke

Skupina poslank in poslancev v dopolnitvi zakona o omejevanju tobačnih in povezanih izdelkov predlaga nov 39.a člen, ki določa izjeme prepovedi kajenja.

Tako bi bilo v zaprtih javnih prostorih, ki so namenjeni dejavnostim na področju kulture, dovoljeno kajenje zeliščnih izdelkov za kajenje, če je kajenje del predstave s področja scenskih umetnosti. Bi bilo pa kajenje tudi v tem primeru dovoljeno zgolj nastopajočim na odru in v času trajanja predstave.

Zakon, ki ga je DZ brez glasu proti sprejel 15. februarja, sicer prepoveduje kajenje oziroma uporabo tobaka, tobačnih izdelkov in povezanih izdelkov, razen tobaka za žvečenje in tobaka za njuhanje, v vseh zaprtih javnih in delovnih prostorih. Prav tako je kajenje prepovedano v vseh vozilih, če so v vozilu mladoletni.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri