V izraelskem živalskem vrtu se je spletla nenavadna vez: opica je posvojil kokoš!

V izraelskem živalskem vrtu se je spletla nenavadna vez: opica je posvojil kokoš! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
2. 9. 2017

Niv, črn indonezijski makak, je v izraelskem živalskem vrtu spletel neobičajno vez s kokošjo. Nekoč osamljena opica namreč že teden dni za kokoš skrbi, kot bi bila njena mama, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Niv že teden dni neguje in čisti kokoš ter se z njo igra v živalskem vrtu Ramat Gan Safari Park.

"Kot kaže, ima Niv, ki je stara štiri leta in je spolno dozorela, težave pri iskanju partnerja. Najverjetneje je zato razvila takšen materinski odnos do kokoši," je dejal predstavnik živalskega vrta, Mor Porat.

Kokoš, ki nima imena in sicer ne živi v živalskem vrtu, bi lahko pobegnila iz Nivine kletke, ampak tega ne stori. "Takšna razmerja so redka. Včasih makaki ubijejo in pojejo kokoši, ki pridejo v njihove ograde ali pa se z njimi igrajo, dokler jih ne pokončajo," je povedal Porat.

Da bi se izognili takšnemu tragičnemu razpletu, so Niv in njeno pernato spremljevalko ločili od drugih makakov.

Po besedah Porata je kokoš zelo zadovoljna z nadomestno materjo in ponoči tudi spi z njo. Niv je sicer pred nekaj meseci že poskusila posvojiti kokoš, vendar jo je ta zavrnila.

Do navidez neobičajnih prijateljstev med različnimi živalskimi vrstami pogosto pride zaradi človeško spodbujenega sobivanja med njimi.

Medved, lev in tiger, ki so jih zaplenili med preiskavo preprodaje drog v ZDA so na primer ostali neločljivi vse življenje, potem ko so jih skupaj namestili v zavetišče za živali.

Priporočamo