V Kliniki Križaj najsodobnejše napredno izobraževanje za delo z dentalnim laserjem pri nas

Direktorica Zobozdravstvene in estetske klinike Križaj Aleksandra Križaj Dumić (foto: Natalija Jelušič Babić) Natalija Jelušič Babić
9. 1. 2017 | Promocijsko sporočilo

»Vesela sem, da lahko znanje o uporabi najsodobnejše laserske tehnologije v zobozdravstvu delim s kolegi zdravniki z vsega sveta,« je poudarila Aleksandra Križaj Dumić, direktorica ene najsodobnejših in največjih zobozdravstvenih klinik pri nas, Zobozdravstvene in estetske klinike Križaj, v prostorih katere so se minuli konec tedna ponovno izobraževali zobozdravniki in kirurgi iz vsega sveta – vse od Malezije, Avstralije, Poljske, Švice, Hrvaške, Nove Zelandije, Finske in Iraka.

»Tokrat smo v okviru Akademije za laserje in zdravje (LAHA) prvič v Sloveniji organizirali popolnoma nov, napredni program za izobraževanje za delo z dentalnimi laserji, ki pomeni najvišjo raven izobraževanja na tem področju pri nas. Gre za izobraževalni program, ki na omenjeni akademiji poteka vse leto v več modulih,« poudarja izkušena zobozdravnica, ki izobraževalne delavnice izvaja že osmo leto. Na tokratni, ki se zaključuje danes, sta se ji pri predaji izkušenj in znanj kolegom zobozdravnikom iz vsega sveta pridružila še zobozdravnika iz Švice.

Križaj Dumićevo, ki na področju zobozdravstva deluje že skoraj 20 let, lahko udeleženci iz tujine pri delu z laserji na delavnicah spremljajo prek televizijskega ekrana, saj je vklopljenih več kamer, ki iz različnih zornih kotov snemale poseg na kar 22-krat povečanem zobu pacienta.

»Z omenjenim programom, ki je sestavljen iz več modulov in traja leto dni, zobozdravniki izpopolnijo znanje in veščine ter postanejo visoko usposobljeni uporabniki dentalnih laserjev. Ni dovolj samo imeti najsodobnejšo opremo, treba jo je znati tudi pravilno uporabljati,« je povedala Križaj Dumićeva, ki je ena redkih zobozdravnic pri nas, ki pri svojem delu sploh uporablja laserje.

»Dentalni laser je odličen pripomoček za zdravljenje zob in obzobnih tkiv, za hitrejše in boljše zdravljenje ter rehabilitacijo pacientov, a ga žal pri nas še vedno uporablja le nekaj odstotkov zobozdravnikov. Razlogi za to se skrivajo v visokih stroških nakupa in tudi v nepoznavanju njihove uporabe,« še doda Aleksandra Križaj Dumić.

Zobozdravstvena klinika Križaj se ponaša s 13-letno tradicijo. Imajo 15 redno zaposlenih in štiri zunanje specialiste. So prvi v Sloveniji z mednarodno zobozdravstveno akreditacijo ACI. Pri večjih projektih sodelujejo tudi z digitalnimi laboratoriji v tujini. Aleksandra Križaj Dumić je po izobrazbi zobozdravnica, v tem poklicu deluje že skoraj 20 let, že več let je tudi predavateljica na Akademiji za laserje in zdravje (LAHA).

Priporočamo