Beyonce in Jay-Z z YouTube vodenim ogledom po Louvreu, ki je že postal spletni hit!

6. 7. 2018 | Vir: STA
Deli
Beyonce in Jay-Z z YouTube vodenim ogledom po Louvreu, ki je že postal spletni hit! (foto: profimedia)
profimedia

Beyonce in Jay-Z sta nedavno v pariškem muzeju Louvre posnela video za skupno skladbo Apeshit. V videu, ki se hitro približuje 60 milijonom ogledov na Youtubeu, so predstavljene številne slovite umetnine, ki jih hranijo v Louvreu. V muzeju so ob tem že pripravili na videu temelječi vodeni ogled, posvečen zvezdniškemu glasbenemu paru The Carters.

Obiskovalci muzeja bodo lahko sledili zakoncema s tem, da si bodo ogledali 17 slik in kipov, ki se pojavljajo v šestminutnem videu Apeshit - od marmornega kipa Nike Samotraške do portreta temnopolte ženske francoske umetnice Marie Benoist.

Najprej se bodo seznanili s podatki o delu samem in času, v katerem je nastalo, prav tako pa jim bo pojasnjena simbolika, ki jo vnašajo v video spot režiserja Rickyja Saiza.

Izbira slik in drugih del v videu je po pisanju francoske tiskovne agencije AFP nastala z namenom čaščenja temnopoltih teles v instituciji, ki je bila zgrajena na temeljih imperializma. Portret temnopolte ženske je denimo nastal leta 1800, šest let za tem, ko so francoske oblasti zahtevale ukinitev suženjstva v svojih karibskih kolonijah.

Med najbolj odmevnimi podobami AFP omenja Beyonce, ki v vrsti temnopoltih plesalk pleše pod delom Jacquesa-Louisa Davida Kronanje Napoleona in Jožefine, medtem pa prepeva "I can't believe we made it..." (Ne morem verjeti, da nam je uspelo.) Zaenkrat je 90-minutno vodstvo dostopno zgolj v francoskem jeziku, a ga bodo v muzeju kmalu prevedli še v druge jezike.

Skladba Apeshit je uvrščena na prvi skupni album Beyonce in Jay-Z-ja z naslovom Everything is Love, ki sta ga izdala kot The Carters. Album predstavlja čaščenje afriško-ameriške identitete in njunega zakona. Znano je, da je Beyonce zakonske težave s priljubljenim raperjem opisala v albumu Lemonade iz leta 2016, Jay-Z pa je svojo plat podal v lanskem albumu 4:44.

V Louvreu so sicer že poprej ponujali vodeni ogled, ki ga je navdahnila skladba Smile Mona Lisa ameriškega raperja z imenom will.i.am.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord