V nekaterih ljubljanskih lokalih štirinožce ne bo več zeblo - za njih imajo grelne blazine

V nekaterih ljubljanskih lokalih štirinožce ne bo več zeblo - za njih imajo grelne blazine (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
25. 2. 2019

Ljubljana premore kar nekaj lokalov, kjer so dobrodošli tudi psi. Nekateri med njimi so štirinožnim prijateljem zdaj še prijaznejši, saj jih ob druženju njihovih lastnikov ob kavi tam pričakajo grelne blaznine, na katerih si lahko ogrejejo tačke v mrzlih dneh. Aktivno preživljanje skupnega prostega časa je tako prijetno za oba.

Kosmatinci se na prenosnih grelnih blazinah, imenovanih Tople tačke, ki so jih razvili v podjetju Energetika Ljubljana, lahko pogrejejo v Gostilnici Kaval, kavarni Lolita, kavarni Sputnik, kavarni Špica, lokalu TOZD, baru Lepa žoga, Sax pubu, pubu Žmauc, kavarni Lokus in kavarni Caffe Bienale.

Kot so sporočili iz podjetja, so grelne blazine razvili, ker so kljub neobičajno visokim temperaturam za zimski čas tla še vedno hladna ter ker pse v hladnejših dneh med sprehodom ali druženju njihovih lastnikov ob kavi pogosto zebe. To pa je težava, o kateri se po besedah direktorice sektorja za trženje pri podjetju Diane Horvat ne govori pogosto.

Akcijo sta podprla pevka Alenka Godec in njena Chilly ter igralec in televizijski voditelj Anže Zevnik in njegova Zela. Oba sta se že znašla v situacijah, ko sta zaradi nelagodja svojega ljubljenčka svoj čas za kavo morala hitro skrajšati.

"Radi imava sprehode s postankom ob kavi in tudi v mrzlih dneh paše loviti sončne žarke kar na prostem. A sem se takim trenutkom izogibala, saj je nisem želela pustiti na mrzlih tleh predolgo, medtem ko bi bila sama zavita v odejo. No, na grelni blazini pa bo tudi njen postanek prijetno topel," je o svoji izkušnji povedala Godčeva.

Priporočamo