V nemškem muzeju na ogled manj znani predmeti Marilyn Monroe

V nemškem muzeju na ogled manj znani predmeti Marilyn Monroe (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
15. 12. 2018

Muzej iz nemškega mesta Speyer pripravlja razstavo Marilyn Monroe - Neznano, na kateri se bodo lahko obiskovalci seznanili z manj znanimi dejstvi o življenju hollywoodske ikone Marilyn Monroe. Med drugim bodo več izvedeli o igralkinem težavnem otroštvu v 30-ih letih, pa tudi o njeni skrivnostni smrti leta 1962, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Na razstavi bo po napovedi organizatorjev na ogled okoli doslej še nikoli razstavljenih 400 predmetov. Med njimi bodo satenasta spalna srajca in par čevljev, ki so pripadali Marilyn Monroe, pa tudi koledar, ki ga je uporabljala leta 1961. Prav tako pa bodo oboževalci igralke izvedeli, da je ustanovila svojo zasebno filmsko družbo in da se je borila za pravice afriško-ameriške pevke Elle Fitzgerald.

Nekaj predmetov je za razstavo, ki bo na ogled do 16. junija 2019, posodil nemški zbiratelj Ted Stampfer, veliki oboževalec slovite igralke.

Marilyn Monroe velja za eno velikih ikon pop kulture. Slovela je zlasti v 50. letih minulega stoletja kot ena najbolj prepoznavnih hollywoodskih zvezdnic. Umrla je 5. avgusta 1962, stara le 36 let.

Priporočamo