V portugalskem romarskem središču Fatima nočitev v spalni vreči skoraj 1000 evrov!

V portugalskem romarskem središču Fatima nočitev v spalni vreči skoraj 1000 evrov! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
12. 5. 2017

V portugalskem romarskem središču Fatima so se cene nočitev pred obiskom papeža Frančiška, ob katerem pričakujejo okoli milijon vernikov, povzpele v nebo.

Kot poročajo portugalski mediji, je denimo nocoj za nočitev v spalni vreči v enem od gostišč v Fatimi treba odšteti 992 evrov, noč v dvoposteljni sobi brez zajtrka pa stane 1650 evrov.

Še globlje bo treba seči v žep za spanje v hotelu Lux Fatima Park, kjer bo nočitev z danes na soboto kar 40-krat dražja kot običajno. Ponavadi soba v tem hotelu stane od 50 do 60 evrov na noč, zdaj bo treba zanjo odšteti 2000 evrov, pisanje portugalskih časnikov še povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Cene v Fatimi, kjer po poročanju portugalske televizije RTP ob obisku papeža Frančiška pričakujejo skupno okoli milijon vernikov, so poskočile, ker je v tem kraju z 11.500 prebivalci na voljo le okoli 7500 hotelskih postelj, omejene pa so tudi nastanitvene kapacitete v kampih.

Tamkajšnji škof Dom Antonio Marto je že februarja pozval lastnike sob k "dostojnim cenam" ob papeževem obisku in stoti obletnici prikazovanj Marije v Fatimi, a kot kaže njegovega poziva niso upoštevali.

A ne le v Fatimi, cene nočitev so šle v nebo tudi v okoliških krajih in celo v 130 kilometrov oddaljeni Lizboni. Dvoposteljna soba "v bližini Fatime", kar dejansko pomeni 30 kilometrov od romarskega središča, je preko spletnega ponudnik Airbnb na voljo za 755 evrov.