V posel s prijateljem. Magdalena odgovarja!

V posel s prijateljem. Magdalena odgovarja! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
2. 6. 2019

"S prijateljem sva se odločila in skupaj odprla frizerski salon. Že pri urejanju je prišlo do nesporazumov, saj sta najina okusa različna. Na koncu sva vseeno nekako izpeljala zlato sredino in bil sem najbolj srečen človek. Nato se je začelo resno delo in seveda tudi nepričakovane težave. Sam imam veliko izkušenj, zato sem bil prepričan, da bova delovala s podobnim tempom. Vendar se je vse skupaj obrnilo v smeri, da se je moj kolega, ki je veliko bolj privlačen od mene, začel aktivno boriti za pozornost strank in s tem dosegel, da ima on ves čas zaseden stol, medtem ko jaz čakam na stranke. Vse skupaj je postalo zelo obremenjujoče, on cveti, jaz pa iz dneva v dan tonem v slabo voljo, tudi finančno daleč zaostajam za njim. Ne vem, kaj naj naredim, saj se mi je ta skupna priložnost zdela najboljša možna rešitev, zdaj pa ugotavljam, da je bila ta izbira morda slaba. Psihično pa sem preveč obremenjen, da bi iskal kakšno drugo rešitev. Kaj naj storim, da se rešim tega stanja?" - Matej

Spoštovani Matej, samostojna poslovna pot je v današnjih časih pogumen korak, zato vas razumem, da ste se zanjo odločili skupaj s prijateljem, saj ste po tihem zaupali, da boste lahko z njim dolgoročno sodelovali, niste pa predvideli, da se lahko vse skupaj obrne v za vas obremenjujočo smer. Razumem, da ste nervozni in utrujeni od celotnega položaja, v katerem se počutite nemočni, vendar boste kljub temu morali tako ali drugače vzeti škarje v svoje roke, se stabilizirati in se začeti odločati v pravi smeri.

Svetujem vam, da najprej izkoristite prednost vajinega dolgoletnega prijateljstva in mu iskreno in direktno zaupate, kaj vas teži in kako se počutite ob tem, ko njega stranke, med katerimi je tudi nekaj tistih, ki so bile vaše, čakajo v vrsti, vi pa sedite zraven. Vprašajte ga, kako bi se on v tem primeru počutil. Predvidevam, da je tako zaslepljen s svojim uspehom, da morda sploh ne zaznava vaše slabe volje. Če po izčrpnem pogovoru ne boste znala poiskati skupne rešitve, boste žal morali z njim prekiniti sodelovanje in začeti graditi znova sami.

Ker pa vas spremlja trenutna panika, je lahko rešitev tudi, da greste za nekaj časa v službo drugam in se najprej malce psihično stabilizirate. Nato se boste lažje odločali. Predvsem pa začnite bolj zaupati sebi in svojim sposobnostim.

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na lady@adriamedia.si, kamor pošljite svoje vprašanje. Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri