V Sevnici ob predsedniški prisegi Donalda Trumpa dnevi odprtih vrat!

V Sevnici ob predsedniški prisegi Donalda Trumpa dnevi odprtih vrat! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
20. 1. 2017

V Sevnici ob današnji prisegi Donalda Trumpa za novega ameriškega predsednika oz. v počastitev njegove žene in sevniške rojakinje Melanie Trump pripravljajo tridnevne Dneve odprtih vrat Sevnice. To posavsko mesto želijo z njimi čim bolj predstaviti domači in tuji javnosti, največ tridnevnega dogajanja pa se bo odvijalo na sevniškem gradu.

Sevniški župan Srečko Ocvirk je za STA povedal, da so dneve odprtih vrat pripravili, ker v rojstnem kraju nove ameriške prve dame pričakujejo okrepljen obisk različnih gostov in še večje medijsko ter zanimanje potovalnih agencij.

Dneve odprtih vrat bodo danes ob 11. uri začeli s krajevnim turističnim vodenjem, ki so ga poimenovali Sevnica, zakladnica doživetij. Na gradu Sevnica bodo nato nadaljevali s predstavitvijo sevniške turistične ponudbe in tamkajšnjih blagovnih znamk.

V soboto ob krajevnem turističnem vodstvu pripravljajo tudi vodstvo po sevniškem gradu in zvečer odprtje tamkajšnjega gostinskega lokala Graščakova hči, v nedeljo pa ob turističnih vodstvih v vinogradu pod sevniškim gradom še tradicionalno 8. Grajsko rez.

Ocvirk je še dodal, da je udeležba na vseh prireditvah brezplačna, pokazati pa želijo veliko zanimivega in Sevnico predstaviti v obdobju, ko je zaradi imenovanja nove ameriške prve dame izpostavljena v vseh svetovnih medijih.

Sevnica je bila doslej znana predvsem po uglednih podjetjih, kot so Lisca, Kopitarna in Tanin Sevnica, po vrhunskih salamah, pa čebelarstvu ter vinarstvu, je zadnje mesece in predvsem po izvolitvi Donalda Trumpa za novega ameriškega predsednika v ospredju zanimanja medijev zaradi njegove žene, nekdanje Sevničanke Melanie Trump.

Sevnico, katere območje je bilo poseljeno že v prazgodovini, viri z nemškim imenom Liehtenwalde prvič omenjajo leta 1275, trške pravice je dobila leta 1322. Kraj s približno 5000 prebivalci je leta 1952 postal mesto in občinsko središče.

Priporočamo