V Singapurju in na Filipinih še vse zaprto, na Kitajskem že zagon gospodarstva, a ne 100-odstoten

V Singapurju in na Filipinih še vse zaprto,  na Kitajskem že zagon gospodarstva, a ne 100-odstoten (foto: promocijski materiali) promocijski materiali
14. 5. 2020 | Promocijsko sporočilo

»V Singapurju je situacija glede na število prebivalcev najbolj kritična, primerov bolezni je veliko, vse je zaprto, tudi naše pisarne. Tu je še malo huje, kot je bilo pri nas v Sloveniji. Prav tako so uvedene omejitve gibanja, ljudje gredo lahko le v trgovino in domov, torej le po nujnih opravkih. To bo tukaj trajalo vsaj še 1. junija. Mi delamo od doma in v tej prisilni delni hibernaciji delujemo naprej, kolikor lahko opravimo na daljavo, ob tem pa imamo upad posla,« sporoča direktor podjetja Softnet Andrej Boštjančič.

Softnet posluje v 17 državah, zato je pomembno balansiranje delovanja glede na situacijo na posamezni lokaciji. Od 17 držav, v katerih delujejo, je trenutno v dveh zaradi koronavirusa vse zaprto, in sicer poleg Singapurja še na Filipinih. V tej otoški državi bo z odlokom vse zaprto zaenkrat do 15. maja. »Pričakuje se podaljšanje tega odloka tudi po 15. maju, za koliko časa, pa se še ne ve. Dokler se ti ukrepi ne sprostijo, ne moremo v pisarne, delo od doma poteka v omejenem obsegu. Ni sestankov, ne moremo izvajati priklopov za stranke in tako naprej,« situacijo na Filipinih povzema Andrej Boštjančič.

Softnet je na azijskem trgu prisoten tudi v Šanghaju, Hong Kongu in Vietnamu. Povsod so meje držav zaprte, v državo spuščajo le svoje državljane, ki jih čaka obvezna karantena, sicer pa življenje znotraj posamezne države poteka normalno. Tudi drugega vala okužb ne pričakujejo. Za razliko od omenjenih Singapurja in Filipinov namreč v Vietnamu že nekaj časa ni nobenega novega primera okužbe s koronavirusom in so prišli nazaj v normalno delovanje. »Tu smo v pisarnah že dober teden, vse je odprto in vse deluje,« pojasnjuje direktor Softneta Andrej Boštjančič. Prav tako je ponovno vse odprto tudi na Kitajskem. Tu je bila že pred korona krizo visoka stopnja digitalizacije storitev, prav tako pa so zaradi preteklih izbruhov Sarsa in ptičje gripe poznali že tudi nadzorovanje temperature, uporabo mask na javnih mestih in podobne ukrepe. Zato so se lahko po korona krizi hitro vrnili v stare tirnice. »Tovarne na Kitajskem spet delujejo, tudi pisarne, restavracije in podobno, obenem pa nadzorujejo na primer telesno temperaturo delavcev. Dostopa za turiste ni. Treba je še poudariti, da tovarne ne delajo s polno zmogljivostjo, ker je manj povpraševanja. Tudi v večjih podjetjih je prišlo do odpuščanj, zaradi zmanjšane gospodarske dejavnosti je gospodarski učinek kar velik. Na podatkih se bo videlo, koliko to pomeni procentualno, ampak vsekakor pa podjetja ne delajo s 100 odstotki zmogljivosti,« ocenjuje direktor Softneta Andrej Boštjančič.

 
Podjetje Softnet deluje že 24. leto, pred dobrima dvema letoma pa so na slovenski trg vstopili kot tretji ponudnik virtualnega mobilnega omrežja oziroma kot sedmi ponudnik mobilne telefonije. Njihova prednost je, da lahko podjetjem, tudi največjim, zagotovijo celostne telekomunikacijske storitve, ki so v celoti prilagojene potrebam posameznega podjetja. Strankam nudijo vso podporo na enem mestu, so hitro odzivni in prilagodljivi. Prisotni so v 16-ih državah: poleg Slovenije še na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Severni Makedoniji, Nemčiji, Avstriji, Bolgariji, Romuniji, Albaniji, Rusiji, na Kitajskem, v Singapurju, Vietnamu in na Filipinih. V Sloveniji imajo 18 zaposlenih, po vsem svetu pa več kot 55.

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri