V Srbiji resničnostni šovi samo v času od 23. ure do 6. ure zjutraj

V Srbiji resničnostni šovi samo v času od 23. ure do 6. ure zjutraj (foto: profimedia) profimedia
23. 9. 2020

Pristojni srbski organ se je odločil za pripravo novega pravilnika, s katerim bi omejili predvajanje tovrstnih oddaj v terminu od 23. do 6. ure.

Gre za Regularni organ za elektronske medije (REM), ki je pristojen za taka vprašanja. Prav tako bo REM podal kazensko ovadbo proti Kristijanu Goluboviću zaradi groženj, izrečenih v resničnostnem šovu.

Golubović, udeleženec resničnostnega šova Zadruga, je namreč v prenosu v živo javno zagrozil s smrtjo drugi udeleženki, "če se mu ne bo opravičila za to, kar je rekla o njegovih otrocih." Posnetek z izrečeno grožnjo se je pojavil na družbenih omrežjih in na YouTubu.

Svet REM-a se je tako odločil za začetek priprave pravilnika o omejitvi predvajanj resničnostnih šovov, hkrati pa se je po Zakonu o elektronskih medijih odločil za postopek proti TV Pink, televizijski postaji, na kateri je bila predvajana sporna oddaja. V zakonu se kot kazen med drugim navaja možnost opozorila, prepovedi predvajanja konkretnega programa ali odvzem dovoljenja za predvajanje.

Povzeto po nova.rs

Priporočamo