V Tivoliju je na ogled interaktivna razstava ob 30-letnici Založbe Rokus Klett

V Tivoliju je na ogled interaktivna razstava ob 30-letnici Založbe Rokus Klett (foto: Založba Rokus Klett) Založba Rokus Klett
5. 5. 2021

Založba Rokus Klett, danes največji izobraževalni založnik v Sloveniji, je bila ustanovljena leta 1991 kot ena izmed prvih zasebnih založb v samostojni Sloveniji. Ob praznovanju svoje 30-letnice je založba pripravila interaktivno razstavo, na kateri izpostavlja pomembne mejnike v svoji zgodovini – od prvih monografij in učbeniških uspešnic do najnovejših naprednih digitalnih učnih gradiv – ter predstavlja ljudi, ki z njo delijo strast do znanja. 

Največ pozornosti na razstavi je namenjene novi digitalni platformi IzziRokus, ki je luč sveta ugledala prav ob 30. rojstnem dnevu založbe in prinaša številne novosti.

Razstava je na ogled od 30. aprila do 14. maja 2021 na Jakopičevem sprehajališču v ljubljanskem parku Tivoli.

Interaktivni razstavi ob 30-letnici založbe je pridružen izbor 50 fotografij iz nove monografije Planet Rok, ki bo izšla septembra. Izbor fotografij, podobno kot celotna monografija, s podobami in prizori predstavlja naš planet, kakor ga je imel na številnih potovanjih priložnost občudovati ustanovitelj Založbe Rokus – Rok Kvaternik.

Iz spremnega besedila k razstavi

Že prve knjižne izdaje Založbe Rokus, današnje Založbe Rokus Klett, so bile tako doma kot v svetu prepoznane po kakovostni vsebini in vrhunskem oblikovanju. To so bile monografije Plečnikovi kelihi, Mojstrovine Slovenije in Kuhinja Slovenije. Pri prenovi osnovnošolskega izobraževanja je Založba Rokus odigrala pomembno vlogo, saj je v razvoj novih učnih gradiv poleg vrhunskih strokovnjakov kot prva vključevala učitelje, ki so soustvarjali gradiva.

Leta 2003 se je Založba Rokus povezala z največjo nemško izobraževalno skupino Klett, ki je spodbujala nenehni razvoj, in tako je Rokus Klett leta 2008 postal največji slovenski šolski založnik. Istega leta je začela založba razvijati prva digitalna gradiva.

Kakovost digitalnega gradiva Biologija 8 iRokus+ je prepoznala tudi mednarodna žirija, ki mu je na frankfurtskem knjižnem sejmu leta 2014 podelila ugledno zlato nagrado BELMA (Best European Learning Materials Award). Gradivo je nastalo v sodelovanju z National Geographicom, ki je ponesel sloves založbe tudi v svet.

Sodelovanje s to prestižno organizacijo se je začelo že leta 2003, ko je v slovenščini izšla prva od revij iz serije National Geographic. V Založbi Rokus Klett verjamemo v ustvarjalnost in napredek. Nova digitalna gradiva IzziRokus, ki poleg bogate učne vsebine ponujajo številne multimedijske in interaktivne dodatke, so dostopna na spletni strani www.IzziRokus.si.

Preberite več na Metropolitan.si

Značke: razstava rokus