Vam izpadajo lasje? Lahko si pomagate s povsem NARAVNO sestavino, učinek je čaroben!

Vam izpadajo lasje? Lahko si pomagate s povsem NARAVNO sestavino, učinek je čaroben! (foto: Instagram) Instagram
2. 12. 2021

Marsikdo se je že soočil s prekomernim izpadanjem las, vzrokov za to pa je res veliko.

Zagotovo ste že kdaj opazili, da vam jeseni malce bolj izpadajo lasje, tudi pomladi se to zna zgoditi. Vzroki so različni, lahko gre za nepravilno prehrano, stres...

TO je prva slikica vnučka Rosvite Pesek, samo poglejte si, kako je prisrčen!

Lasje so pomembni za naš zunanji videz in večinoma si želimo bujne in goste lase. Nekateri jih imajo po naravi, pri drugih pa narava ni bila tako radodarna. V vsakem primeru pa lahko dosežemo učinek zdravih in gostih las. Kako?

Naše prve asociacije na čebulo morda niso najboljše, kaj šele najbolj mikavne in dišeče, a ta zelenjava ima čaroben učinek na področju lepote. Profesionalni frizerji jo navajajo kot živilo številka ena v boju proti izpadanju las, zato ne preseneča, da je na našem trgu toliko šamponov s to sestavino. Za vas smo pripravili nekaj dejstev, povezanih s čebulo.

1. Zakaj je čebula dobra za naše lase?

Čebula ima v sebi visoko vsebnost žvepla. Poleg tega, da daje čebuli edinstven vonj, je žveplo točno tisto, kar potrebujejo vaši lasje, da ostanejo močni, sijoči in lepi. Razmislite o tem takole: naši lasje so večinoma sestavljeni iz beljakovin, bogatih z žveplom, ki jih vsi poznamo kot keratin. Torej, ko uporabljate čebulni šampon za lase, lasem ponudite dodatno količino žvepla, ki krepijo njihovo korenino. Na ta način lasje lahko rastejo, korenina ostane močna in se ne lomi, naši lasje pa so videti bujni, kot bi ravno stopili iz modne piste. 

2. Kakšne so pravzaprav prednosti čebule za naše lase?

Zdaj, ko smo ugotovili, zakaj je ta naključna zelenjava dobra za naše lase, si pobližje poglejmo vse njene čudežne in naravne učinkovine. Ste vedeli, da je čebula praktično rešitev za vse tegobe, ki jih imate s svojimi lasmi. Torej, kako deluje?!

  • Preprečuje izpadanje las: vaši lasje potrebujejo žveplo, da ostanejo močni, da korenina ostane zdrava, na ta način pa se lahko prepreči lomljenje las. Kot smo ugotovili, je ta čudovita jušna zelenjava bogata z žveplom in pomaga krepiti korenine naših las in preprečuje njihovo izpadanje.
  • Preprečuje prezgodnje izpadanje las: zahvaljujoč obilici antioksidantov, imenovanih katalaza, lahko čebulo uporabite za upočasnitev in preprečevanje prezgodnjega izpadanja las.
  • Preprečuje okužbe lasišča in prhljaja: čebula ima antibakterijske, protimikrobne in protiglivične lastnosti, kar pomaga preprečevati okužbe lasišča, tako da ohranja lasišče zdravo. Zaradi teh lastnosti pomaga tudi pri preprečevanju prhljaja.

Zdaj nam je že jasno, da komaj čakate, da poskusite to čudežno sestavino tudi na svojih laseh, vendar odprto ostaja še glavno vprašanje, in sicer, kako pravzaprav čebulo spravimo na svoje lase?

Strokovnjaki na tem mestu svetujejo, da čebulo olupite, narežete in pretlačite s paličnim mešalnikom, da čebula izloči svoje sokove in dobite zmes, ki jo lahko nanesete na svoje lasišče. Pustite, da sok čebule stoji na lasišču vsaj eno uro, nato pa čebulo sperite z blagim šamponom.

Če se želite izogniti vsem tem čebulnim procesom in izbrati lažjo možnost,  poiščite ustrezen šampon s sestavino naravnega čebulnega olja in pazite, nujno naj bo brez sulfatov.

Fotografije: Instagram/@emilydidonato

Preberite več na Elle.si