Varjenje piva na vrhu Triglava (2864 m) je uspelo!

31. 8. 2016
Deli

Ekipa Pivopis.si, sestavljena iz petih zagnanih ljubiteljev piva je uspešno pritovorila vso potrebno opremo in surovine, in varjenje piva na vrhu naše najvišje gore se je lahko začelo!

Nora ideja je uspela, vendar ne povsem brez zapletov.

Osvojiti Triglav že samo po sebi ni mačji kašelj, povsem zgoraj zvariti pivo pa je bil izziv, ki se je izkazal za še večjega, kot bi si človek mislil.

Takole so ta nenavaden podvig opisali kar sami fantje:

"Pohod se je začel na Pokljuki, kjer smo si v nahrbtnike razdelili vso opremo, surovine in ostalo. Vsak član odprave je tako na hrbtu nosil okoli 12 - 15 kg težko breme. Namenili smo se proti koči na Doliču, ki smo jo po okoli 6 urah tudi dosegli. Na tej poti je svoje poslanstvo zaključil podplat na enem izmed planinskih čevljev, ki smo ga precej hitro prepričali v nadaljevanje, saj smo bili pripravljeni na vse (beri: duct tape)!
Naslednje jutro smo se zgodaj zjutraj zbudili in se lotili najtežjega dela poti - vzpona na Triglav. Pri plezanju smo morali biti izjemno previdni, saj nam naši nahrbtniki te naloge zagotovo niso olajšali.
Na vrhu je bilo potrebno pohiteti, saj so vremenoslovci napovedovali popoldanski dež, tako da smo zopet potrebovali ekipni duh in efektivnost.
"A vi boste pa golaž kuhali?", je bilo najpogostejše vprašanje mimoidočih, ob pogledu na vso pivovarsko opremo.
Za varjenje smo potrebovali dobri 2 uri in na srečo nam je bil veter naklonjen, saj je bil dokaj šibak. Po naših podatkih je bilo to varjenje piva najvišje v Evropi, vendar pa se z rekordi ne obremenjujemo preveč, saj je bila izkušnja že sama po sebi izjemna.
Na tem mestu je potrebno še enkrat izpostaviti ekipo, ki so jo sestavljali Andrej Colarič, Davor Mišmaš, Matej Pilat, Luka Pepelnik in Simon Koštomaj, ki so s svojim odnosom in voljo poskrbeli, da projekt ni le uspel, ampak je bil tudi varen in zabaven."

Video utrinek iz varjenja piva v živo na Triglavu lahko najdete tukaj!