Vaš dom je ogledalo vaše duše, bodite pozorni na vibracije v stanovanjskem prostoru

23. 5. 2021 | Vir: Story
Deli
Vaš dom je ogledalo vaše duše, bodite pozorni na vibracije v stanovanjskem prostoru (foto: Foto: Shutterstock)
Foto: Shutterstock

Kakšne so trenutne vibracije v vašem domu? So vam všeč ali bi jih raje spremenili? Te vibracije so seštevek vašega počutja (in počutja drugih stanovalcev) ter vseh drugih dejavnikov v prostoru – barv, postavitve pohištva, detajlov, urejenosti, čistoče ... Vse to pa veliko pove tudi o tem, kdo ste kot oseba.

Povej mi, kakšno stanovanje imaš, in povem ti, kdo si

Izbira barv, pohištva in sloga ter urejenost in čistoča veliko povedo o tem, kakšen je vaš značaj, kaj vam veliko pomeni, kako radi živite. Vsi, ki jih zadovolji le popolna čistoča doma, so verjetno že slišali, da so nepoboljšljivi perfekcionisti, tisti, ki jim pospravljanje ni med najpomembnejšimi prioritetami, pa morda, da so neurejeni in površni. Večina pa nas le lovi ravnovesje med večnim čiščenjem in prostim časom brez slabe vesti.

Pri tem nam pride najbolj prav pomoč, ki pa je – spet odvisno od karakterja – včasih ne znamo sprejeti. Tisti, ki pomoči ne znajo sprejeti, so morda prepričani, da edino sami dovolj dobro opravijo delo, in bi jim lahko kdo očital celo samozadostnost. A na koncu to predvsem ni v njihovo korist. Vsekakor nam lahko pri urejanju in čiščenju stanovanja pomagajo preostali stanovalci ali člani družine, kar pa je izraz povezovanja, sodelovanja in, ko gre za otroke, tudi učenja in predajanja vrednot. Skupaj z njimi naredimo seznam opravil in ga umestimo na vidno mesto v stanovanju.

Prav tako si lahko, če nam finančno stanje to dopušča, omislimo hišno pomočnico in ji prepustimo del opravil ali vsa dela. Pri tem seveda obstaja tveganje, da ne bomo zadovoljni z opravljenim, saj ne moremo izključiti človeškega faktorja. Kaj pa pravite na to, da bi sprejeli pomoč in bi vam pri čiščenju doma pomagala aplikacija, ki se uči vaših navad in čiščenje tal prilagodi prav vam, vašemu značaju, potrebam, načinu življenja in urniku?

Taka aplikacija, ki na primer enostavno vodi vaš sesalnik oziroma iRobot Roombo, sama določi urnik in način sesanja tal ter – glede na vaš način življenja – predlaga nastavitve in priljubljene načine čiščenja. Opozori vas celo, da prihaja sezona cvetnega praha ali menjave dlake, ter ob tem predlaga, naj stanovanje sesate pogosteje. Z njeno pomoč­jo lahko čiščenje svojega robota prilagajate sebi in ostanete vsak dan korak pred umazanijo – ter tako skrbite za pravo energijo oziroma vibracije v svojem domu.

Pomlad je čas celostnega čiščenja

Seveda je dobro, da svoj dom pospravite, počistite, posesate, vendar to še zdaleč ni dovolj. Ko se boste lotili pospravljanja, začnite pri omarah, predalih, predalnikih … Kaj vse hranite v njih in česa nikoli ne uporabljate? Kaj vse hranite za krizne čase, kaj vse zbirate kot spomin na preteklost, ki je ne želite spustiti?

Vse to so stvari, ki vas blokirajo in ne ustvarjajo zdravega pretoka energije v prostoru, v vas in vašem življenju. Prečistite omare, spustite stare stvari in naredite prostor za nove. Vse obleke ali stvari, ki jih niste uporabljali zadnje leto, podarite ljudem, ki jih potrebujejo. Vi pa se osvobodite in si dovolite, da v vaše življenje pridejo nove.

Če želite narediti spremembo in se znebiti vsega, kar vas duši in obremenjuje, se je čiščenja treba lotiti celostno, tako na duhovni kot na popolnoma fizični ravni. Ker je vse povezano in je tisto, kar je zunaj vas, samo ogledalo vsega v vas samih. Zato ne smete zanemarjati niti notranjega niti zunanjega sveta in telesa, saj je to najboljši pokazatelj vaše resnične situacije. Tako je tudi prostor, ki vas obdaja, dober pokazatelj vseh vaših potencialov in hkrati neravnovesij. Odraža vašo življenjsko zgodbo in vse tisto, kar živite zdaj. Temeljito si ga oglejte in nato temeljito očistite, če potrebujete spremembo zunaj sebe in v sebi.

Besedilo: Mateja Zega // Fotografija: Shutterstock