Poletje je tu in z njim sezona najboljših sladoledov.
Ali kupite ‘tropic’ sladoled v trgovini, še bolj pa prija, če ga naredite doma. Banane in ananas lahko zamenjata tudi mango ali papaja.
Sestavine:
- 600 g zmrznjenih banan (koščki)
- 250 g zmrznjenega ananasa (koščki)
- 1 konzerva kokosovega mleka (400 g)
- 1 stisnjena limeta
- ščep soli
Priprava:
1 Bananine in ananasove zmrznjene koščke vzamete iz zamrzovalnika in jih za nekaj minut pustite na sobni temperaturi.
2 V multipraktik dajte koščke banane in ananasa ter kokosovo mleko, mešajte, dokler ne dobite gladke mase - vsaj 1 minuto. Dodajte limetin sok, ščep soli in zmeljite še enkrat.
3 V posodo dajte prozorno folijo, nato pa vlijte maso. Sladoled dajte v zamrzovalnik za 30 do 45 minut, da je ravno prav gost, ko ga postrežemo.
Novo na Metroplay: Maja Keuc iskreno o življenju na Švedskem in kaj jo je pripeljalo nazaj