Velika čast za slovensko sopranistko – nastopila bo ob boku slovitega Bocellija

Velika čast za slovensko sopranistko – nastopila bo ob boku slovitega Bocellija (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
14. 2. 2020

Andrea Bocelli, tenorist, katerega veličasten glas s širokim glasovnim obsegom imajo mnogi za glas novega tisočletja, bo v Sloveniji nastopil na predvečer dneva žena, 7. marca in predstavil svoj novi album »Si«.

Na svoj zadnji koncert v ljubljanskih Stožicah Italijan goji čudovite spomine, v zadnjem intervjuju nam je tako zaupal, da mu je občinstvo ostalo v spominu kot toplo in čustveno. ». To je izjemen razlog za srečo in vneto pričakovanje novega koncerta v Sloveniji. Še več, prav res smo sosedje in verjamem, da je prav ta bližina prijetna in jo je mogoče občutiti. To še obogati našo odprtost za čustvovanje, ki je značilna tako za Italijane kot Slovence,« pojasnjuje vrhunski glasbenik.

Tudi ob svojem drugem obisku Stožic pripravlja pravi glasbeni spektakel, njegov nastop bodo tako spremljali sami vrhunski glasbeniki. Ob italijanskem tenorju bodo na odru tudi Simfonični orkester SNG Maribor in Mariborski koncertni zbor, kot posebna gostja pa bo nastopila Sabina Cvilak. Gre za najbolj poznano slovensko sopranistko, ki pogosto nastopa v opernih hišah po Evropi in v Združenih državah Amerike. Sabina, ki jo ljubitelji opere poznajo po edinstvenih interpretacijah vlog tragičnih opernih junakinj, je prejela več nagrad za svoj prispevek h kulturi in umetnosti v Sloveniji.

Občinstvo v Stožicah bo lahko uživalo ne le v Bocellijevem izjemnem vokalu, ampak tudi v glasbi, ki jo bodo izvajali vrhunski slovenski instrumentalisti in pevci ter najbolj znana slovenska operna diva.

Bocelli bo na ljubljanskem koncertu promoviral svoj zadnji studijski album "Si", s katerim je dosegel izjemen svetovni uspeh. To je njegov prvi album, ki je bil na prvem mestu najbolj prodajanih albumov v Ameriki in Veliki Britaniji. Bocelli je lani prejel nagrado variety za posebne glasbene dosežke, s katero je le še potrdil status svetovnega umetnika.

 

Priporočamo