Velika vrnitev Tima Gajserja! Na Švedskem pokazal zobe konkurentom

21. 8. 2017
Deli
Velika vrnitev Tima Gajserja! Na Švedskem pokazal zobe konkurentom (foto: Promocijski material)
Promocijski material

Mladi slovenski motokrosist Tim Gajser je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva za VN Švedske v razredu MXGP.

Tim Gajser je nazadnje na stopničkah stal 2. aprila v Mehiki. Kasneje so njegovo sezono pokvarile predvsem poškodbe, zaradi več padcev in okrevanja po zlomu lopatice je moral celo izpustiti nekaj preizkušenj. Minuli vikend pa je pokazal, da se ne preda kar tako. ž

Že v kvalifikacijah je prišel do odličnega izhodišča in na Švedskem zmagal s predstavo, kakršne smo bili gledalci Šport tv in navijači – navajeni od aktualnega svetovnega prvaka v elitni kategoriji pred letošnjo poškodbo. Gajser je že v prvi vožnji takoj po štartu stvari postavil na svoje mesto.

Tim je po dirki povedal, da je zelo vesel zmage. Še posebej mu je bila zanimiva druga vožnja, ko je neprestano bil boj s Febrejem. Gajser pravi, da so za njim težki časi, ampak, da je sedaj »nazaj«. Naslednja dirka svetovnega prvenstva bo 3. septembra v Združenih državah Amerike. Prihodnji konec tedna bodo motokrosisti tekmovali na dirki državnega prvenstva v Radizelu, kjer se bo v konkurenci najboljših slovenskih tekmovalcev pomeril tudi Tim Gajser.