Zanimivosti Promocijsko sporočilo

Veliko je razlogov, zakaj bi želeli biti priklopljeni na nagrajeno 5G omrežje - in zdaj vemo, katerega izbrati

7. 6. 2023
Deli
Veliko je razlogov, zakaj bi želeli biti priklopljeni na nagrajeno 5G omrežje - in zdaj vemo, katerega izbrati (foto: Profimedia)
Profimedia

Ste že priklopljeni na 5G omrežje? Prednosti, ki jih nudi, so izjemne in tudi za vsakdanjega uporabnika skrivajo kopico dragocenih izboljšav mobilne izkušnje. Pazite le, da izberete pravilno omrežje - le tako si boste zagotovili naslednje krasote omrežja 5G. In izbira ni težka, saj imamo v Sloveniji enega izmed najboljših na svetu.

5G omrežje je lahko do kar 100-krat hitrejše kot predhodno 4G omrežje, kar tudi za povsem vsakdanje uporabnike odpira izjemne priložnosti na področju informiranja, ustvarjanja, poslovanja in seveda tudi zabave. Medtem, kot bo 5G v prihodnje na eni strani omogočal pospešen razvoj tako družbe, kot tudi industrije v različnih segmentih, pa je nas predvsem zanimalo, kako je (in še bo) 5G izboljšal izkušnjo nam, povsem povprečnim uporabnikom, ki le uživamo brskati po spletu, se čuditi Instagram in Tiktok objavam ter tu in tam odigrati kakšno mobilno igro

Hitrosti, kot še nikoli doslej

Seveda, hitrost! Največja prednost 5G omrežja, ki jo tisti, ki smo že priklopljeni v 5G omrežje, čutimo vsakič, ko izven dosega Wi-Fi omrežij opravljamo katerokoli opravilo na našem mobilnem telefonu ali tablici. Brskanje po spletu? Ekspresno hitro. Pretočnost filmov v najvišji ločljivosti? Ni problema, pot z mestnim avtobusom tako mine še hitreje, če vmes lahko uživaš v dobrih serijah. Diablo: Immortal, Call of Duty ali League of Legends na mobilcu? Kadarkoli, kjerkoli, z najhujšimi nastavitvami. 

Popolna zanesljivost

Če je omrežje kakovostno – ali celo med najboljšimi na svetu, kot je nedavno tega za Telemachovo 5G omrežje pokazala analiza podjetja Opensignal – vse vključene tehnologije, kot so t.i. 'beamforming' in MIMO za maksimalno izboljšavo signala, ustvarijo res popolno mobilno izkušnjo, ki uporabnika nikoli ne pusti na cedilu, celo na lokacijah, kjer je velika gostota ljudi in bi druga omrežja začela pešati pod pritiskom visoke količine prenosov. Ko se bosta temu v kratkem pridružili še vedno večja potreba po pretočnih vsebinah in najnovejša mobilna tehnologija t.i. nadgrajene (augmentirane) realnosti, pa bomo seveda že želeli biti priklopljeni na najboljše možno 5G omrežje

Za vse naprave

Zdaj, ko si kakovost bivanja redno nadgrajujemo z napravami, ki se samodejno povezujejo v splet (t.i. Internet of Things ali IoT), omrežje 5G vskoči kot odlična rešitev za povezovanje kopice naprav in njihovo neprekinjeno medsebojno komunikacijo, kar bo še hitreje omogočalo, da vaš dom – ali pa celo vaše mesto – postane bolj pametno kot kadarkoli prej. 

Samo najboljše 5G omrežje, torej!

Ker bi seveda radi vse čudovitosti omrežja 5G izkusili točno tako, kot smo jih opisali, se seveda želite priklopiti na najboljše možno 5G omrežje. K sreči obstaja analiza, ki je pokazala, katero omrežje si zasluži res laskavi naslov. Podjetje Opensignal je namreč izvedlo neodvisno globalno analizo, v katero so bile vključene uporabniške izkušnje v mobilnih omrežjih in med najboljše na svetu se je uvrstilo prav Telemachovo omrežje 5G.

Telemach

Nenehno predani dvigovanju standardov in zato podvrženi različnim testom in analizam, so pri Telemachu ponovno zabeležili mednarodni dosežek, tokrat na področju omrežja 5G. Lansko leto je namreč podjetje Opensignal opravljajo številne teste tega opevanega omrežja, ki bo igralo ključno vlogo tudi pri prihodnjem razvoju tehnologij, osredotočali pa so se na različne kategorije uporabniške izkušnje na tem omrežju, od kakovosti slike, časom nalaganja videoposnetkov do morebitnih zakasnitev med redno uporabo. 

Zaključki analize so Telemach postavili na prvo mesto (Global Winner) za najboljšo video izkušnjo v omrežju 5G na svetu, prav tako pa se med vodilne (z  naslovom Global Leader) uvrstili v kategorijah 'pretočna hitrost' (5G Download Speed) in 'izkušnja igranja iger' (5G Games Experience).