Zanimivosti Promocijsko sporočilo

Veliko je razlogov, zakaj si številni želijo zaposlitve v Zavarovalnici Triglav

26. 5. 2023
Deli
Veliko je razlogov, zakaj si številni želijo zaposlitve v Zavarovalnici Triglav (foto: Profimedia)
Profimedia

Ko podjetje piše več kot 120 let dolgo tradicijo, pomeni, da nekaj zagotovo dela prav. Zavarovalnica Triglav je v tem času postala najbolj prepoznavno ter ugledno ime zavarovalništva tako v Sloveniji kot v širši regiji. Uspešno poslovanje je postavila na  temelj kakovostnega in varnega delovnega okolja. Skoraj 5300 sodelavcev danes dela v  mednarodnem podjetju kot velika  družina. O sebi s ponosom povedo: » Vsi smo Triglav«, saj vsak od njih in v šestih državah, kjer poslujejo, veliko šteje.  

Večji kot postajajo, bolj razumejo, da nadaljnja rast in uspeh temeljita predvsem na možnostih, da zaposleni v prijetnem, sodobnem in varnem okolju lahko razvijajo svoje potenciale in podjetju ponudijo strokovnost, odgovornost, inovativnost in proaktivnost, ki se potem zrcalijo v kakovostnih storitvah in zadovoljstvu strank ter zaposlenih.

Družini prijazno podjetje

Zavarovalnica Triglav že več kot desetletje ponosno nosi certifikat Družini prijazno podjetje, ki ga podeljuje Inštitut Ekvilib. Za zaposlene je to neprecenljiva prednost in velika ugodnost, saj je podjetje naravnano k lažjemu usklajevanju družinskega in poklicnega življenja. Tako se zaposlenim lahko posvetijo skrbstvenim obveznostim do svojcev, otrokom, partnerjem ali staršem, ki zaradi starosti ali bolezni rabijo njihovo pomoč.

Družina kot celica je pomembna, skrb za otroke pa ni prepuščena le staršem, saj za njih v podjetju lepo poskrbijo. Počitniški tabori, obdarovanje otrok ob koncu leta, obisk otrok v službi staršev, obisk Triglavovega družinskega teka ali družinski izleti, je le nekaj ugodnosti, ki so doma v Triglavu.

Ker vedo, da na mladih svet stoji, si želijo tudi ta krog podmladka, iz katerega morda nekoč dobijo nove sodelavce, skrbno negovati. Zdravje, zadovoljstvo in zavzetost zaposlenih si tako želijo doseči s številnimi ugodnostmi, ki jih ponudijo skozi program Triglav.smo.

Ko je delovno okolje prijazno prepleteno z obveznostmi družinskega življenja, se ustvari ekosistem, ki zaposlenim jasno izraža, da želi ponuditi več kot le službo. V reviji Forbes tovrstna podjetja označujejo za delovne sisteme prihodnosti, saj zaposlenim nudijo svoboščine in prilagodljivost, kar jim omogoča tako osebni razvoj kot tudi močnejšo povezanost s podjetjem in delom, ki ga opravljajo. 

Odlična priložnost za ženske v tehničnih poklicih

Dandanes se vedno več žensk odloča za študije naravoslovnih poklicev in prav Zavarovalnica Triglav ponuja odlično priložnost za vstop žensk na delovna mesta, ki zahtevajo prav ta znanja, obenem pa ponujajo širjenje izobraževalnih obzorij, pridobivanje neprecenljivih izkušenj in medgeneracijsko sodelovanje, da se znanje širi v vse smeri in skozi vse generacije sodelavcev. 

Med temi poklici je recimo tudi poklic aktuar – sliši se zanimivo, zares privlačno pa postane, ko izvemo, kaj aktuar v resnici počne.  Ta poklic je nekoč sodelavka opisala nekako tako, kot da gre za matematika, "ki se ukvarja z verjetnostmi in obvladovanjem tveganj, ki slonijo na tržnih zakonitostih zavarovalnic in drugih finančnih ustanov." Poklic sam nudi "reševanje problemov, kar je lahko poseben izziv, s katerim delajo spremembe. Uspe pa jim, saj na podlagi preteklih izkušenj, aktuarji napovedujejo prihodnost." Dekleta, ki ste izurjene v matematičnih enačbah in rade rešujete na videz nerešljive probleme – morda pa ste ravnokar izvedela za vaš sanjski poklic.