VIDEO: Nizozemka je na Hrvaškem hotela pobožati strupeno kačo, a jo je ta ugriznila!

24. 10. 2018
Deli
VIDEO: Nizozemka je na Hrvaškem hotela pobožati strupeno kačo, a jo je ta ugriznila! (foto: Profimedia)
Profimedia

Ne moremo vedeti, kaj je mislila mlada nizozemska turistka, ko je hotela božati strupenega poskoka, ki ga pri nas imenujemo modras.

Portal Slobodna Dalmacija poroča o res bizarni prigodi, ki se je zgodila na Biokovu. Nizozemka in njen partner sta se odpravila tja na sprehod, da bi od blizu spoznala lepote Hrvaške. Med sprehodom sta prišla do skale, pod katero je bil poskok. Ko ga je zagledala, je Nizozemka sklenila, da ga bo pobožala. A kača jo je ugriznila za srednji prst na desni roki.

Seveda je roka kmalu začela zatekati, zato sta Nizozemka in njen fant poklicala reševalce, ki so jo prepeljali v splitsko bolnišnico. Med vožnjo so poklicali dežurnega zdravnika in mu opisali njeno stanje. Ko je prispela v Split, je takoj dobila serum antivepirin, ki se daje v takih primerih. 

Kot je razvidno iz posnetka, ki sta ga naredila udeleženca, si je turistka skušala izsesati strup iz prsta, kar je velika napaka, saj je v bistvu na ta način sama sebi vsesala strup v telo. Ta pride v telo na dva načina - preko krvnega obtoka ob ugrizu in skozi prebavni trakt ob vsesavanju strupa. Tega se nikakor ne sme početi, če ima oseba na primer odprt ali pokvarjen zob, ker se lahko stanje še dramatično poslabša.

Na srečo se je za Nizozemko zadeva končala dobro, saj je bila po dveh dneh okrevanja v bolnišnici odpuščena v domačo oskrbo. Ob taki zgodbi lahko samo še rečemo: pamet v glavo! In živali v naravi pustite pri miru, še posebej, če ne veste, kaj se vam lahko zgodi.

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave