Vlasta Nussdorfer: Zadovoljen delavec je veliko bolj učinkovit

12. 11. 2016 | Vir: Lady
Deli
Z leve Barbara Kitek, Jasna Kržin Stepišnik, Albert Štrancar, 
Bojan Hajdinjak, 
Vlasta Nussdorfer in Andreja Jernejčič. (foto: Borut Cvetko)
Borut Cvetko

"S tem ko se izobražuješ tudi po 45. letu, ostajaš v trendu življenja tudi pozneje, ko vstopiš v tretje življenjsko obdobje," je prepričana varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer.

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer in direktor CDI Univerzum Albert Štrancar.
Barbara Kitek, vodja skupnih služb v Skazi, in Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic.

Vlasta je namreč ambasadorka projekta brezplačnih izobraževanj, ki so od oktobra po vsej Sloveniji na voljo starejšim zaposlenim. Ti se lahko učijo dodatnih veščin računalništva, tujih jezikov, reševanja konfliktov in motivacije. Gre za dva projekta – svetovanje v izobraževanju ter pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc, ki pod okriljem ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Evropske unije potekata po vsej Sloveniji. V osrednji Sloveniji ju izvaja konzorcij, ki ga sestavljajo CDI Univerzum, BIC Ljubljana in Javni zavod Cene Štupar.

"Včasih je 45 let starosti pomenilo tudi zadnja leta v službeni karieri. Z dvigom upokojitvene starosti pa so starejši zaposleni v precepu. Lahko bodisi stagnirajo in čakajo na upokojitev ali pa se odločijo postati in ostati bolj kompetentni in s tem tudi lažje zasedejo ali pa ohranijo svoje delovno mesto," je na predstavitvi projekta brezplačnih izobraževanj, ki so namenjena starejšim zaposlenim, starejšim od 45 let, povedala Vlasta Nussdorfer. V velenjskem podjetju Skaza, kjer zaposlujejo več kot 310 ljudi, tovrstne projekte toplo pozdravljajo.

"Ko smo slišali za projekt, smo se takoj povezali z lokalno ljudsko univerzo," je na predstavitvi v prestolnici povedala Barbara Kitek, vodja skupnih služb v Skazi. Energična sogovornica je še dodala, da jim v Skazi zelo veliko pomeni zadovoljstvo zaposlenih: "Saj veste, zadovoljen delavec mora biti zadovoljen na delovnem mestu in tudi v svojem življenju." A. K.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord