Vrečke za dežnike od danes že v trgovinah

Novo na slovenskem trgu - vrečke za mokre dežnike! (foto: Uroš Piskar) Uroš Piskar
1. 3. 2017 | Promocijsko sporočilo

Inovativen izdelek podjetja Piskar je ugledal luč sveta. Posebna vrečka, v katero lahko shranite moker dežnik, je od danes dostopna na slovenskem trgu.

»Dodelan prototip teh vrečk smo predstavili posameznim trgovcem in veseli smo, da so prepoznali uporabnost izdelka, ki ga z današnjim dnem lahko najdete na prodajnih policah trgovin,« z navdušenjem pove Romana Piskar, predstavnica podjetja Piskar, ki je eno največjih v proizvodnji polietilenskih vrečk za odpadke in vrečk za gospodinjstvo pri nas. Domiselna vrečka bo v deževnih dneh zagotovo postala nepogrešljiv pripomoček. Z njimi lahko pred »poplavo« zaščitimo avtomobilske sedeže, oblačila sopotnikov na mestnih avtobusih in ne nazadnje tudi preprečimo zdrse na razmočenih hodnikih ambulant in drugih javnih ustanov. »Na željo naših poslovnih partnerjev oziroma kupcev lahko za te vrečke priskrbimo tudi posebna stojala,« še doda Piskarjeva.

V družinskem podjetju, ki danes zaposluje 26 ljudi, so prvi predstavili vrečke za odpadke v zvitku, med prvimi so začeli izdelovati vrečke za odpadke s trakom, še vedno pa prvi in edini v Sloveniji izdelujejo tudi biorazgradljive vrečke za odpadke. »Usmerjeni smo v razvoj in ves čas spremljamo potrebe in želje naših kupcev. Vsak trud je prej ali slej poplačan in prepričani smo, da se bo tudi naš najnovejši izdelek – vrečka za dežnik – postopoma usidral na domačem trgu,« je poudaril Anton Piskar, predstavnik podjetja Piskar, ki je v veliki meri odgovoren za uresničitev idej. Vrečke za mokre dežnike je na svoje prodajne police med prvimi uvrstila trgovina E.Leclerc.

Podjetje Piskar že 30 let proizvaja polietilenske folije in vrečke, v največji meri za odpadke in gospodinjstva. Na letni ravni proizvedejo 1000 ton vrečk. Prvi so predstavili vrečke za odpadke, navite v role, ki so jih pred sedmimi leti nadgradili z vrečkami za smeti s trakom. Edini v Sloveniji izdelujejo biorazgradljive vrečke, na leto jih proizvedejo 15 ton. Njihove vrečke za smeti so dejansko narejene iz odpadkov – v kar 90 odstotkih za njihovo izdelavo uporabijo reciklirano plastiko. Za večja podjetja izdelujejo polietilenske in biorazgradljive vrečke po naročilu. Družinsko podjetje, po izdelavi vrečk eno največjih pri nas, ki trenutno zaposluje 26 ljudi, svoje izdelke izvaža v deset držav.