Vsaka ženska bi po 50 letu morala jesti ta semena: Upočasnijo staranje kože in kosti

Vsaka ženska bi po 50 letu morala jesti ta semena: Upočasnijo staranje kože in kosti (foto: Instagram) Instagram
22. 5. 2022

S temi semeni preprečite in omilite prve znake menopavze, bolezni in staranja.

Semena so odličen vir vitaminov in beljakovin, pa tudi mineralov in edinstvenih eteričnih olj. Delujejo zdravilno na naše telo in so zato priporočljive predvsem za ženske, starejše od 45 let.

Znano je, da bi morale ženske v času največjih hormonskih sprememb, v času menopavze spremeniti svojo prehrano ali pa v svoj jedilnik dodati nekaj edinstvenih sestavin, ki bodo blagodejno vplivalo na zdravje, pomagale ublažiti simptome v času hormonskih sprememb, pomagale ohraniti vitalnost, ter poskrbele za sijočo in napeto kožo. 

Rotacijska dieta je HIT pomladi: Traja tri tedne, na dan pomaga izgubiti pol kilograma!

V času menopavze začne upadati hormon estrogen, kar pa pogosto vodi v kopičenje odvečnih kilogramov, povišanje holesterola in celo do drugih zdravstvenih težav. Zato sta sprememba prehrane in spremenjen življenjski slog nujna, če želimo preprečiti vse zgoraj omenjene negativne vidike in sam prehod v drugo življenjsko obdobje kar se da ublažiti. 

Prava izbira, ki jih lahko vnesemo v naš jedilnik, so lahko ravno semena, saj veljajo za osnovne gradnike omega 3 maščobnih kislin, ta pa preprečujejo nenadne vročinske oblive žensk v menopavzi, zmanjšujejo nočno potenje in bistveno zmanjšujejo visoke ravni trigliceridov, tako pa poskrbijo za zdrave ravni holesterola v telesu. 

Ženske v predmenopavzi in menopavzi morajo jesti štiri semena, TUKAJ pa boste izvedeli, za katera semena gre.