Washington: Risinja se je po treh dneh svobode sama vrnila v živalski vrt!

Washington: Risinja se je po treh dneh svobode sama vrnila v živalski vrt! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
2. 2. 2017

Pobeg risinje iz živalskega vrta v Washingtonu je povzročil tridnevno iskanje živali in internetno senzacijo. Risinje Ollie sicer niso našli uslužbenci živalskega vrta, temveč se je ta v sredo v živalski vrt vrnila kar sama.

Sedemletno Ollie so prvič pogrešili v ponedeljek zjutraj, ta naj bi se iz svoje obore izmuznila skozi luknjo v ograji.

Divja mačka se je v sredo sama vrnila v živalski vrt, opazili so jo v bližini ptičjih hišic, kjer so jo oskrbniki tudi ujeli.

Ekipa oskrbnikov, policistov in ekipa reševalcev živali so iskanje risinje le nekaj ur prej označili za jalovo. "Več možnosti je, da najdemo iglo v kopici sena," je menil oskrbnik velikih mačk Caig Saffoe.

Celotna ekipa je namreč verjela, da je sivodlaka risinja nov dom našla v bližnjem parku Rock Creek. Ker risi ne veljajo za agresivne živali, so oblasti odredile opustitev iskanja.

"Želela je videti, kakšen je svet tam zunaj in se malo pozabavati," je povedal Saffoe, pomirjen, da se je mačka vrnila živa in zdrava.

Zaradi pobega je risinja postala senzacija družbenih omrežij, kjer so uporabniki delili njeno sliko s pripisi političnih komentarjev.

Nekateri so napisali, da je dokazala, da so ograje neuporabne in se s tem nanašali na napoved novega ameriškega predsednika Donalda Trumpa o gradnji zidu na meji z Mehiko, drugi pa so asociacijo našli v kapi z mačjimi ušesi, ki je postala simbol pohoda za pravice žensk, ki je minuli mesec potekal v Washingtonu.

Priporočamo